Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:16 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi cetățeni sirieni declarați indezirabili la solicitarea SRI. Sunt supecți de legături cu grupări jihadiste, inclusiv Daesh

ro

19 Jul, 2017 22:53 895 Marime text
Joi, 13 iulie 2017, Serviciul Român de Informații a sesizat Curtea de Apel București cu propunerea de declarare ca persoane indezirabile pentru zece ani a doi cetățeni sirieni implicați în activități generatoare de riscuri teroriste.
 
Curtea de Apel București i-a declarat pe cei doi cetățeni sirieni indezirabili pe o perioadă de 8 ani prin decizia nr 5318/2/2017 din data de 19.07.2017.
 
Operațiunea derulată de SRI a relevat faptul că cei doi suspecți, A.H. și A.H., au fost angrenați în România în acțiuni sistematice de promovare agresivă a ideologiei jihadiste specifice grupărilor teroriste active pe frontul din Siria. De asemenea, aceștia au facilitat pătrunderea ilegală în țara noastră a unor conaționali, dintre care unii erau deja semnalați având conexiuni teroriste. În perioada de monitorizare, cei doi suspecți au realizat inclusiv deplasări repetate în Siria, în cadrul cărora au stabilit și au cultivat relații apropiate cu membri ai unor grupări jihadiste, inclusiv Daesh.
 
Din evaluarea informațiilor culese de SRI s-a concluzionat că există riscuri asociate terorismului, astfel încât s-a luat decizia îndepărtării celor doi suspecți de pe teritoriul României.
 
În acest caz s-a cooperat cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Imigrări), precum și cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii