Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:24 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi agenți de poliție trimiși în judecată pentru luare de mită

ro

18 May, 2020 13:04 937 Marime text

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești a finalizat urmărirea penală şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, agenți de poliție în cadrul I.P.J. Argeș, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, în concurs real.

În fapt, la data de 18.09.2016, cei doi inculpați, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, jud. Argeș, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate.

Pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, au pretins şi primit  suma de 100 de euro şi 200 lei.

Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpați a solicitat  denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliție.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești.
         

Facem precizarea că această etapă a procesului penală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a transmis DGA. 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii