Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:04 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul Mircea Beuran, audiat la Poliție în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca

ro

10 Jan, 2020 11:06 901 Marime text
Doctorul Mircea Beuran a ajuns, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a fi audiat în cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, potrivit Agerpres.

Mircea Beuran nu a dat declaraţii la intrarea în sediul Poliţiei, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră.

Poliţiştii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.

Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii