Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:20 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Mircea Beuran rămâne sub control judiciar!

ro

04 May, 2020 23:40 1061 Marime text
Medicul Mircea Beuran, la data presupuselor fapte președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul București.
 
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Beuran Mircea prin încheierea de şedinţă din data de 12.03.2020 de către CAB- Secţia a II a Penală, măsură pe care o menţine. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Soluţionată şi pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.05.2020“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparținând inculpatului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Ti-a placut articolul?

Comentarii