Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul ANR, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al IMO

ro

29 Jan, 2024 15:00 900 Marime text
Cosmin-Laurentiu Dumitrache Sursa foto: ANR


 
  • Directorul General al Autorității Navale Române (ANR), Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale (IMO), potrivit unui comunicat al ANR.
 
Cosmin-Laurențiu Dumitrache, Directorul General al Autorității Navale Române (ANR) a fost numit ambasador maritim al Organizației Maritime Internaționale (IMO).
 
Conform sursei citate, numirea s-a făcut de către Organizația Maritimă Internațională (IMO) la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Mandatul este pentru o perioadă de 24 de luni, începând din ianuarie 2024.
 

„Ambasadorii maritimi sunt persoane desemnate de către IMO pentru a promova obiectivele și valorile organizației și pentru a consolida colaborarea între statele membre, semnatare ale convenției și terțe părți interesate de  industria maritime”, menționează ANR.

 
Sarcinile și îndatoririle unui Ambasador IMO includ promovarea siguranței navigației prin măsuri de îmbunătățire active și actualizate, conform standardelor organizației, consolidarea relațiilor internaționale prin facilitarea comunicării și colaborării între statele membre ale IMO și alte organizații în vederea identificării de soluții concrete la provocările globale ale domeniului transportului maritim, reprezentarea IMO la diferite evenimente internaționale și nu în ultimul rând să furnizeze rapoarte și informații periodice către IMO cu privire la evoluțiile din industria maritimă și modul în care sunt implementate recomandările și standardele IMO, mai arată comunicatul.
 
IMO sau Organizația Maritimă Internațională – este agenția specializată a Națiunilor Unite (ONU) responsabilă pentru siguranța și securitatea transporturilor maritime și prevenirea poluării marine și atmosferice de către nave. Activitatea IMO sprijină obiectivele Organizației Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă.
 
 
 Citește și
Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii