Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa Noutăţi despre documentele de stare civilă

ro

12 Aug, 2019 12:49 1804 Marime text
Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa a transmis o informare cu privire la documentele de stare civila.
 
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite de autorităţile străine, au putere doveditoare în ţară numai dacă sunt înscrise sau transcrise în registrele de stare civilă române.
 
Transcrierea certificatelor şi a extraselor de stare civilă se efectuează cu aprobarea primarului unităţii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judeţean de evidenţă a persoanei.
 
 
Cetăţeanul român este obligat ca, în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea din străinătate a certificatului sau a extrasului de stare civilă, să ceară transcrierea acestor acte la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau la primăria unităţii administrativ- teritoriale în a cărei rază domiciliază.
 
 
Lista compartimentelor stare civilă din cadrul UAT-urilor judeţului Constanţa unde se poate solicita transcrierea certificatelor de stare civilă eliberate cetăţenilor români, de către autorităţile străine, poate fi consultată accesând următorul link:
https://www.dgep-constanta.ro/stare-civila/servicii-stare-civila/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii