Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, model de bune practici!

ro

16 Dec, 2022 16:01 1276 Marime text
foto: Primăria Constanța
În perioada 01-31 octombrie 2022, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a organizat concursul dedicat furnizorilor publici și privați din România, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sub denumirea ” Exemple de bune pratici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

Prin organizarea acestui concurs, MMSS, în calitate de autoritate publică centrală, cu atribuții în aplicarea strategiilor și politicilor publice în domeniul protecției sociale a persoanelor vârstnice, și-a propus realizarea unei recunoașteri a celor mai bune practici în domeniul furnizării serviciilor sociale adresate persoanelor vârstnice, ca parte a sistemului national de asistență socială., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial . 

Fișele de prezentare ale serviciilor sociale au fost evaluate de către o comisie de jurizare constituită la nivelul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar în urma evaluării, furnizorul Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, cu serviciul social Căminul pentru persoane Vârstnice, s-a regăsit pe lista cu serviciile sociale desemnate ca modele de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice.

Potrivit sursei citate, festivitatea de premiere a avut loc pe data de 14.12.2022 în aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială – București, eveniment organizat de MMSS în parteneriat cu Banca Mondială și cu sprijinul Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.



Citește și: Ce vrăji a mai făcut directoarea Poptile de la DGAS?! Creșele, cantina socială și căminul de bătrâni din Constanța riscă să rămână fără alimente (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii