Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

ro

27 Jun, 2022 18:43 1145 Marime text
foto Fcaebook IICMER
  • Întâlnire a ministrului apărării naționale cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”
 
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit luni, 27 iunie, la sediul MApN, cu 20 de studenți, masteranzi și doctoranzi reprezentând mai multe universități din țară, înscriși în programul #InstitutulDeVară - „Descoperă România instituțională”.


Demersul educațional, inițiat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), se desfășoară în perioada 27 iunie – 1 iulie și își propune să îi familiarizeze pe tineri cu practicile instituționale naționale și să le consolideze valorile democratice.

            În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naționale le-a prezentat tinerilor studenți, masteranzi și doctoranzi rolul și importanța Ministerului Apărării Naționale în administrația publică centrală, în special în actualul context de securitate, instituția militară având rolul de a conduce activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.


            Au fost abordate, de asemenea, teme referitoare la relațiile dintre armată și societatea civilă, transparența instituțională, combaterea dezinformării și știrilor false, precum și oportunitățile oferite de MApN tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară.


            Institutul de vară le propune participanților o aprofundare a rolului pe care instituțiile publice îl dețin în societatea românească și funcția pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială.


            Studenții vor vizita instituții publice şi vor participa la o serie de workshop-uri, cu scopul unei mai bune înțelegeri a diferențelor între sistemele instituționale democratice și cele aparținând statelor totalitare.
 


Oficial de la IICMER
 

Noi, la #IICCMER, începem săptămâna cu energie bună, alături de studenții care s-au înscris în programul educațional ,,Descoperă România Instituțională’’. Ne vom petrece împreună următoarele 5 zile, într-un program intensiv de workshop-uri, seminarii și cursuri educaționale, dar și vizite la diferite instituții din București.

Deschiderea programului a început prin vizita făcută la Administrația Prezidențială – Muzeul Național Cotroceni, în prezența oficialităților.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii