Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Bărbat reținut în cazul unei alerte cu bombă de la o rafinărie

ro

15 Jan, 2020 14:45 1364 Marime text

La data de 15.01.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.C. pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare cu deținerea și utilizarea unor dispozitive explozive de orice fel.

În cauză, s-a reținut faptul că, la data de 14.01.2020, ora 19:34, inculpatul P.C., în vârstă de 59 de ani, a inițiat un apel telefonic către S.N.U.A.U. 112, în care a comunicat, atât în limba engleză, cât și în limba română, faptul că  că ar fi amplasat, în incinta unei rafinării, trei dispozitive, care urmau să explodeze într-un interval de o oră și jumătate de la inițierea apelului telefonic.

În urma verificărilor, s-a stabilit că aspectele sesizate nu sunt reale, iar apelantul a fost identificat de către lucrătorii de poliție ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pe raza municipiului Ploiești, în mai puțin de 30 de minute de la apel.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii