Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere la CJC în legătură cu proiectul noului departament „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

09 Aug, 2022 11:11 2100 Marime text
Consiliul Județean Constanța prezintă astăzi formula finală avizată a documentației tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul «Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa».

În cadrul evenimentului are loc dezbaterea proiectului. 

Sunt prezenți președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, vicepreședintele CJC - Petre Enciu, directorul SCJU, Ionuț Ionescu și administratorul public, Gabriel Monea. 

Proiectul are ca sursa de finanțare PNNR și s-a născut din deficitul de act medical de îngrijire și tratare a copilului la nivelul județului Constanța. 

„Urgența de la pediatrie este suprasolicitată“ - a precizat Mihai Lupu. 

Centrul va avea 365 de paturi, 39 paturi ATI și 42 spitalizare de zi. Restul pentru spitalizare , 100 locuri de parcare. 

Urmează proiectarea și execuția acestui centru ce va avea 79 de locuri pentru spitalizare zi, 2 blocuri operații  și 4 sali de chirurgie pediatrica. 

Costurile se ridică la aproximativ 148 milioane de euro. 

Proiectul presupune și integrarea urgenței pediatrice care va avea zonă de așteptare dar și un loc de joacă pentru cei mici. 

Imagistica va funcționa la demisol, urgența la parter, iar la etaj partea de cazare și sălile de operație/nasteri, etc. 

De asemenea, în cadrul centrului vor fi tratate și bolile Infecțioase.

Logistica va fi amenajată în afara Centrului propriu-zis, mai exact aprovizionarea, materialele sanitare, etc. 

„În elaborarea proiectului “Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, am pornit în primul rând de la necesitatea realizării unui obiectiv destinat, în mod special, îngrijirii şi tratării medicale a copiilor. Infrastrucura de sănătate a judeţului Constanţa este reprezentată de SCJU, un spital gândit acum zeci de ani, ca un monobloc ce nu poate fi adaptat necesităţilor actuale şi recomandărilor europene. În prezent, în Europa, se construiesc spitale de tip pavilionar, astfel încât să poată fi realizate circuite pentru fluxul intern. Astăzi, împreună cu colegii mei din cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, cu echipa managerială a SCJU, precum şi cu cei care au realizat studiile de fezabilitate pentru aceasă investiţie, vă vom prezenta exact perspectivele şi obiectivele acestui proiect complex, ce are ca sursă de finanţare PNRR-ul. După cum bine ştiţi, toate demersurile realizate de departamentul de specialitate al CJC, au dus la includerea în PNRR a acestui proiect, care completează zona de pediatrie, dar mai ales, completează o zonă deficitară a actului medical în judeţul Constanţa“ - a precizat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 


Reamintim că în luna februarie 2022 Consiliul Județean Constanța a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și întocmirea documentațiilor necesare obținerii tuturor autorizațiilor pentru obiectivul de investiție „Construire Corp nou – Departament «Sănătatea Mamei și Copilului», Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța“.

Valoarea contractului este de 129.999 de lei, fără TVA iar câștigător este Innova Integration SRL, societate înființată în 2020, cu sediul social în București.

Potrivit proiectului, clădirea va avea un număr total de 365 de paturi, opt săli de operații și trei săli de naștere în care vor funcționa secțiile Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și Obstetrică-Ginecologie.

Primăria Constanța a eliberat încă de anul trecut certificate de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța, cu privire la investițiile ce urmează să fie făcute la Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Ulterior finalizării studiilor de fezabilitate, vor fi stabilite şi sumele necesare pentru realizarea investiţiilor. finanţări externe, cu precădere europene, ori prin PNRR ori prin Programul Naţional de Sănătate.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii