Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunere de coroane Consulul Federaţiei Ruse, Vladimir Volkov - „Veşnică amintire eroilor războiului, care şi-au dat viaţa pentru pace“ (galerie foto)

ro

09 May, 2015 00:00 2662 Marime text
În urmă cu 70 de ani, pe 9 mai 1945, Germania nazistă capitula sub loviturile Forţelor Naţiunilor Unite. Era ziua victoriei, care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în care au pierit zeci de milioane de oameni. Cu cei mai mulţi morţi a plătit însă Rusia. Cu ocazia Zilei Victoriei, ieri, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa a depus coroane de flori la locul înhumării ostaşilor şi ofiţerilor sovietici din Cimitirul Central Constanţa. Slujba de pomenire a celor căzuţi în apărarea libertăţii a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
Noul consul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov, a ţinut să aducă un omagiu celor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. „Probabil nu există nicio ţară care să nu fi suferit, într-un fel sau altul, din cauza acestei tragedii. Dar evenimentele cele mai crude şi totodată hotărâtoare ale acestui război inuman s-au desfăşurat pe teritoriul Uniunii Sovietice. Apărarea eroică a Moscovei şi a Leningradului, luptele de la Stalingrad, bătăliile de pe arcul de la Kursk au dus la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Armata română, în etapa finală a războiului, a participat la o serie de lupte importante şi, alături de armata sovietică, a luptat împotriva jugului fascist pe teritoriul european, participând la eliberarea Ungariei şi a Cehoslovaciei. Întotdeauna ne vom aminti de sprijinul aliaţilor noştri, care ne-au ajutat să obţinem victoria în război. Din păcate, astăzi vedem încercări de a denatura evenimentele acelor ani, minciuna cinică şi calomnia flagrantă la adresa unei întregi generaţii de oameni care s-au jertfit pentru victorie, aducând pacea pe pământ. Scopul este de a crea neînţelegeri între popoarele victorioase, folosind speculaţii istorice în jocurile geopolitice. Datoria noastră este de a duce mai departe în timp, peste secole, adevărul despre această catastrofă teribilă şi de a-l transmite copiilor şi nepoţilor noştri. Veşnică amintire eroilor războiului, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea Europei şi a întregii lumi de sub steagul fascist. Din toată inima mulţumim veteranilor războiului, care au obţinut victoria în luptele crâncene. Trăiască pacea şi triumful dreptăţii! Trăiască Ziua Victoriei“, a declarat consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov. Momentul de omagiere a celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial a continuat cu depunerea de flori şi coroane de către autorităţile locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii