Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demolare pe plaja din Faleză Nord. La acțiune participă și procurorii (galerie foto+video)

ro

15 May, 2020 11:21 3464 Marime text

 În această dimineată, procurorii din Constanța s-au deplasat pe plaja din Faleză Nord, însoțiți de mai multe echipe de muncitori. 

Din câte se pare, magistrații vor dispune demolarea construcțiilor aparent fără documente legale.

Amintim că, Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au notificat și ulterior au amendat mai mulți operatori de plajă, care nu și-au dezafectat construcţiile ilegale de pe plaja din Faleză Nord.

Amenda de 35.000 de lei a fost aplicată conform prevederilor Ordonanței de urgență nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, după cum a precizat directorul ABADL, Bogdan Bola.

Operatori de plajă amendați au început dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre ei, respectiv Mega Telecom Solution (Plaja Dacica), s-a dispus deplasarea utilajelor ABADL și a lucrătorilor instituției, pentru a începe operațiunea de demolarea a construcțiilor.

“Operatorul și-a luat angajamentul, atât în fața angajaților noștri cât și a organelor de anchetă penală, ca până vineri, 15.05. ora 11:00, toate construcțiile să fie dezafectate”, a mai spus Bola.

De altfel, procurorii Parchetului Curții de Apel Constanța au deschis un dosar penal în ceea ce îi privește pe operatorii de plajă de pe sectorul Constanța 1- 3N.
În zonă și Poliția locală a aplicat amenzi pentru neconformitățile constatate.

Locuitorii din cartierul Faleză Nord au reacționat urmare a măsurilor luate de autorități, tot după o serie de sezirări venite din partea acestora și cer să fie consultați cu privire la amenajărilor prezente şi/sau viitoare, pe această plajă, dacă acestea îi afectează direct.


Citește și: Constănțeanul supărat După scandalul beach-bar-urilor ridicate ilegal, locuitorii din Faleză Nord cer să fie consultați în legătură cu amenajările de pe plajă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii