Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii importante în compania Comat Constanţa!

ro

04 Aug, 2022 13:23 1474 Marime text
 
  • S-a propus dizolvarea şi radierea atât a Comat Arhiva SRL, cât și a Comat Service SA.
 
Adunarea generală ordinară a acţionarilor companiei Comat Constanţa SA a luat mai multe deciziei importante! Deși au fost luate în luna aprilie 2022, prezentele hotărâri au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3250 din data de 01 august 2022.
 
Astfel, potrivit datelor oficiale, AGA a decis să aprobe situaţiile financiare pentru anul 2021, după aprobarea raportului consiliului de administraţie privind activitatea desfăşurată pe anul 2021, aprobă raportul auditorului privind exerciţiul financiar şi a modului de repartizare a rezultatului financiar.
 
Mai departe s-a aprobat descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exerciţiul-financiar 2021, precum și scoaterea din funcţiune şi vânzare/cumpărare a unor active şi mijloace fixe şi aprobă programul de lucrări, reparaţii, dezvoltare-investiţii pe anul 2022.
 
În continuare, Adunarea generală ordinară a acţionarilor companiei Comat Constanţa SA a aprobat BVC-ul şi Regulamentul Financiar al cheltuielilor societăţii pe anul 2022, abilitarea consiliului de administraţie să reprezinte legal societatea pentru a semna toate documentele bancare, cererile şi contractele, actele adiţionale la contracte necesare bunei desfăşurări a activităţii.
 
Foarte important, s-a mai aprobat de principiu, în calitate de asociat, a propunerii de dizolvare şi radiere a Comat Arhiva SRL, din Constanţa, iar Nicolae Lascu a fost ales să fie persoana care va reprezenta şi va semna în numele şi pentru toţi acţionarii societăţii hotărârile AGA ce vor fi adoptate.
 
În final, s-a mai aprobat de principiu propunerea de convocare a şedinţei AGA la Comat Service SA, dizolvarea şi radierea Comat Service SA din Constanţa, strada Interioară nr. 3, Nicolae Lascu fiind încă o dată ales să reprezinte şi să semneze în numele şi pentru toţi acţionarii societăţii hotărârile AGA ce vor fi adoptate.
 
Deși au fost luate în luna aprilie 2022, prezentele decizii au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3250 din data de 01 august 2022.
 
Comat Arhiva SRL și Comat Service SA, în perdere 
 
Comat Arhiva SRL (inactivă fiscal) are sediul în Constanța, a fost fondată în anul 2005 și este specializată în activităţi ale bibliotecilor şi arhivelor. Firma are aproximativ 30 de asociați, iar anul trecut a înregistrat o pierdere de aproape 2500 de lei.
 
Comat Service SA se ocupă de întreţinerea şi repararea autovehiculelor iar pentru anul trecut, fără niciun angajat, a declarat o pierdere de 20.228 de lei. Comat Service SA este controlată de Comat Constanta, care deține 71.51 %din capital, și de o Listă Actionari Persoane Fizice, cu 28.48 % din capital.
 
Cine controlează Comat Constanta
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 04 august 2022, SC Comat Constanta SA are sediul social în Constanța, pe strada Interioară, nr. 3, și se ocupă de comerţul metalelor şi minereurilor metalice.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (44.19 %) este deținut de omul de afaceri Nicolae Lascu, acesta fiind și unul dintre administratori. Nicolae Lascu mai controlează SC Twyn Flames SRL și Ferma La Scoica SRL, și este asociat (cu Lascu Silvia) în SC Lascoica-Events SRL, toate cu sediul în Constanța.
 
Administrator și președinte al Consiliui de Administrație al SC Comat Constanta SA este Sergiu Constantin Ciurea, acesta deținând 43.27% din capitalul social.
 
Sergiu Constantin Ciurea mai administrează Comat Service SA și este asociat cu Dan Razi în SC Pipes System SRL, cei doi deținând câte 50% din capitalul social.
 
Contracte publice
 
Compania Pipes System SRL, cu sediul în Constanţa, strada Interioară 3, se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare și a încheiat 17 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 122.338,72 lei, cele două autorități contractante fiind Primăria Negru Vodă și Primaria Ghindaresti.
 
Mai departe, 10.71 % din acțiunile companiei Comat Constanta sunt deținute de o Listă Acţionari Persoane Fizice, iar restul, de 1.81 % din capitalul social, aparține Luminiţei Adina Drăgan.
 
Levent Dede figurează ca director executiv al Comat Constanta.
 
El mai controlează MLC Manea Activ SRL și Levecom Logistic SRL, ambele cu sediul în Constanța. Potrivit Confidas.ro, Levecom Logistic SRL a încheiat 16 contracte de achiziții publice in valoare totală de 53.635,35 lei.
 
În continuare, auditor al SC Comat Constanta SA este Dobriță Ioanei, iar Vasile Ivan apare ca administrator/membru în consiliul de administrație.
 
Cel din urmă mai administrează Comat Service SA și este asociat (cu 1% din capitalul social) în SC Comat-Arhiva SRL.   
 
Compania Comat Constanta SA a încheiat, potrivit Confidas.ro, 554 contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.146.562,60 lei, iar printre autoritățile contractante se numărăr Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Garda de Coastă, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și Ministerul Apărării Naționale.
 
Anul trecut (2021), cu doar trei angajați, Comat Constanta SA a raportat o cifră de afaceri de 168.336 de lei, cheltuieli de 910.906 de lei. În acest context, pierderea declarată a fost de 556.974 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Acționarii societății Comat Constanța SA, întruniți în adunarea generală ordinară. Ce decizii au luat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii