Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii importante în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor CN APM Constanţa

ro

13 Jul, 2019 00:00 1851 Marime text
Acţionarii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa s-au întrunit în Adunare Generală Ordinară la data de 24 mai 2019, context în care au luat mai multe hotărâri. Aceste hotărâri au fost publicate recent în Monitorul Oficial al României.
 
Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, care deţine 80% din acţiuni, a fost reprezentat la şedinţă prin Laura Diana Gîrlă şi Adrian Olteanu, însă din partea acţionarului Fondul Proprietatea (cu 20% de acţiuni) nu a participat un reprezentant. La şedinţă a fost prezent și Ghiorghe Bătrînca, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi administrator executiv al CN APMC.
 
A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al CN APM pentru anul 2019. De asemenea, conducerea a luat act de Raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor nr. 2080/13.03.2019 şi a mandatat conducerea societăţii să ducă la îndeplinire măsurile propuse în raportul mai sus menţionat.
 
De asemenea, AGOA a stabilit ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor, luând în considerare nota 10383/19.03.2019 de evaluare şi monitorizare a activităţii CA-ului companiei, să ia o decizie cu privire la activitatea administratorilor, într-o şedinţă ulterioară.
 
Au fost aprobate situaţiile financiare ale CN APM pentru anul încheiat la 31 decembrie 2018, în temeiul legal. De asemenea, s-a aprobat propunerea privind repartizarea profitului pe anul 2018. Se respinge discutarea propunerii privind aprobarea modificării unui contract de concesiune. Se aprobă cu unanimitate de voturi, valabil exprimate, propunerea privind îndreptarea erorii materiale de la punct 8 din hotărârea AGA nr. 5/25.06. 2018.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor l-a mandatat pe directorul general pentru a duce la îndeplinire formalităţilor privind legalizarea modificărilor. Totodată, prin Hotărârea nr. 3 din data de 24 mai 2019 a AGOA CN APM Constanţa, s-a luat decizia de amânare a revocării administratorilor şi a revocării numirii unui membru provizoriu în CA-ul instituţiei. De asemenea, au fost amânate şi deciziile privind remuneraţia membrilor provizorii. Tot directorul general a fost mandatat pentru a duce la îndeplinire formalităţile legale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii