Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie CNSC Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Constanța, obligat să reia procedura pentru ansamblul modular pentru spitalizare de zi

ro

08 Jul, 2023 16:29 1362 Marime text
  • Modular Plus SRL a înregistrat o contestație la CNSC împotriva Spitalului Clinic de Pneumoftziologie Constanța
  • Este vizat contractul de furnizare având ca obiect „Ansamblu modular spitalizare de zi-tip container inclusiv cu titlu accesoriu operatiuni de amplasare, instalare și executia de lucrări a unei platforme betonate”
  • Consiliul a decis să admită în parte contestația și a anulat actele autorității contractante privind stabilirea caracterului admisibil și câștigător al ofertei asocierii Creative & Innovative Management SRL(lider de asociere) – Grit Construcții Lucrări Speciale SRL – Rimoldo Consulting Grup SRL precum și comunicările privind rezultatul procedurii
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți

Modular Plus SRL cu sediul în municipiul Sibiu, reprezentată legal prin administrator lanul Florin și convențional prin avocat Ghoca Magdalena au înregistrat o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Societatea a contestat rezultatul procedurii de atribuire organizată de Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, desfășurată în vederea atribuirii contractului de furnizare având ca obiect „Ansamblu modular spitalizare de zi-tip container inclusiv cu titlu accesoriu operatiuni de amplasare,instalare și executia de lucrări a unei platforme betonate”, anunț de participare nr. CN1051650/04.02.2023.

Valoarea totală a contractului de 1.947.992,44 lei, include și operațiunile de amplasare, instalare și execuție de lucrări a unei platforme betonate. 
Modular Plus a solicitat Consiliului următoarele: anularea adresei de comunicare rezultat procedură nr. 4466/16.05.2023, potrivit careia oferta Modular Plus SRL s-a clasat pe locul II, cu 90.22 puncte; anularea raportului procedurii nr. 4458 din 16.05.2023 și a actelor subsecvente acestuia; continuarea procedurii de achiziție publică și reevaluarea tehnică a ofertei Modular Plus SRL și a ofertei asocierii Creative & Innovative Management SRL(lider de asociere) – Grit Construcții Lucrări Speciale SRL – Rimoldo Consulting Grup SRL și emiterea unui nou raport al procedurii prin care oferta Modular Plus SRL să fie desemnată câştigătoare precum și reevaluarea ofertei clasate pe locul I şi constatarea ca neconformă şi inacceptabilă a acesteia.

Prin cererea de intervenție cu nr. 2076/22.06.2023, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Creative & Innovative Management SRL cu sediul în București, Șoseaua Berceni, nr. 8, a solicitat la rândul său:admiterea, în principiu, a cererii de intervenție în interes propriu,iar în subsidiar, în situația în care Consiliul va aprecia ca inadmisibilă cererea de intervenție în interes propriu, să o recalifice, în temeiul art. 63 Cod procedură civil ca cerere accesorie de intervenție în interesul autorității și să o admită, de principiu, ca atare; respingerea contestației formulată de Modular Plus SRL, pe cale de excepție ca inadmisibilă și menținerea ca temeinic și legal a raportului procedurii de atribuire și a actelor subsecvente și continuarea procedurii de atribuire prin încheierea contractului cu ofertantul declarat câștigător.

Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) din Codul de procedură civilă.
Pentru cele constatate, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să admită în parte contestația depusă de Modular Plus SRL în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Pneumoftziologie Constanța și a anulat actele autorității contractante privind stabilirea caracterului admisibil și câștigător al ofertei asocierii Creative & Innovative Management SRL(lider de asociere) – Grit Construcții Lucrări Speciale SRL – Rimoldo Consulting Grup SRL precum și comunicările privind rezultatul procedurii.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta asocierii Creative & Innovative Management SRL(lider de asociere) – Grit Construcții Lucrări Speciale SRL – Rimoldo Consulting Grup SRL și să continue procedura de atribuire prin emiterea unui nou raport al procedurii și transmiterea comunicărilor privind rezultatul acesteia.

CNSC a respins ca inadmisibil capătul de cerere din contestație vizând emiterea unui nou raport al procedurii prin care oferta Modular Plus SRL să fie desemnată câștigătoare.
Totodată, Consiliu încuviințează în principiu și respinge ca tardiv formulată cererea de intervenție depusă de Creative & Innovative Management SRL.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie caută o firmă care să amplaseze ansamblu modular pentru spitalizare de zi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii