Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău a pus gând rău reclamelor De la 1 ianuarie, bannerele publicitare vor fi interzise în municipiul Constanţa (document)

ro

09 Oct, 2015 00:00 4025 Marime text
De la 1 ianuarie 2016, constănţenii vor putea să vadă cerul. Nu se va înâmpla atunci vreun fenomen astronomic, dar este data de la care va intra în vigoare un nou articol din Regulamentul de signalistică la nivelul municipiului Constanţa.

Mai precis, în şedinţa de marţi, 13 octombrie, aleşii locali vor vota un proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 260/2010. Modificarea constă în completarea acestei HCL, astfel că, după articolul 41 se va introduce articolul, 411(1), care va avea următorul conţinut: "începând cu 01.01.2016 este interzisă amplasarea bannerelor publicitare pe raza municipiului Constanţa".
Aşadar, toate bannerele care "traversează" bulevardele vor trebui să dispară. Este deja cunoscut faptul că bulevardele Tomis, Alexandru Lăpuşneanu ori Mamaia sunt hiper-aglomerate de aceste bannere publicitare. Decizia nu va face decât să dea un plus de aer spaţiului, agresând mai puţin privirea trecătorilor. Decizia este cu atât mai interesantă cu cât de amplasarea şi de printarea acestor materiale publictare se ocupa în principal firma Seaview Advertising, controlată de Ionuţ Barbu. Va lăsa Consiliul Local această firmă cu vechime şi greutate fără obiectul muncii?!?

Excepţie - proiectele Primăriei

Totuşi, ca orice regulă, are şi o excepţie, care este stipulată la aliniatul al doilea.  "Prin excepție de la prevederile aliniatului (1) amplasarea bannerelor publicitare ce promovează acţiuni ale municipalităţii este permisă numai cu respectarea dispoziţiilor prezentului Regulament". Iniţiatorul proiectului de hotărâre, Decebal Făgădău, îşi motivează iniţiativa: "Având în vedere aglomerarea urbană cu mijloace de publicitate de tip banner care sunt amplasate în mod agresiv de-a lungul căilor rutiere majore şi care influenţează în mod negativ imaginea urbană a oraşului, propunem interzicerea bannerelor publicitare în municipiul Constanţa, exceptând cele ce promovează acţiuni ale municipalităţii".
 
Mai mult, propunerea care urmează să fie supusă votului consilierilor locali are ca temei şi prevederile Legii nr. 185/25.06.2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi prin prisma reglementărilor articolului 15 alin. 1 lit. k din Lege coroborat cu prevederile art 12 alin. 10 din HCL 260/11.11.2010 privind aprobarea Regulamentului de signalistică la nivelul municipiului Constanţa: "Art. 15(1) - Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în următoarele situaţii: k) în zonele în care a fost restricţionată sau interzisă publicitatea prin Regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate" ; "Art. 12 - Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în următoarele situaţii: (10) - în toate celelalte locuri în care s-a interzis publicitatea prin hotărâre a consiliului local", Aşa cum este şi cazul de faţă.
Nu putem şti ce anume l-a determinat pe viceprimarul cu atribuţii de primar să ia această decizie, însă nu putem să nu ne întrebăm: de ce acum, tocmai când campania electorală bate la uşă, ştiut fiind faptul că acest tip de publicitate este preferat de partide.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 10 Oct, 2015 09:15 Ideea este ca aceste benere distrag atentia soferilor aflati in trafic si de aici diverse probleme.Dac dl Fagadau este pus pe infrumusetat orasul ii sugerez sa dispuna plantarea de pomi pe mijlocul strazii Stefan cel Mare ,in intervalul dintre banci pe segmentul: str.Rascoalei/I,G.Duca.
  • Costea 09 Oct, 2015 10:31 Daca face asta domnul Fagadau ,gestul lui ar fi apreciat de multa lume.Benerele aste strica spectul Constantei.Arata parca sunt niste rufe intinse pe sarma.Unde s-a vazut in celelalte tari europene asemenea porcarie.Domnule Fagadau,daca o faci,fa-o acum inaite de alegeri,sa vad lumea ca aveti interesul infrumusetirii orasului.Succes!