Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu ne arată ANI averile candidaţilor la Primărie şi la CJC?

ro

29 May, 2012 00:00 1910 Marime text
Ani-siglaAni.jpgSite-ul dedicat declaraţiilor de avere ale candidaţilor la alegerile din 10 iunie, „desprins" din pagina de Internet a Agenţiei Naţionale de Integritate, i-a omis pe constănţeni.

Chiar dacă pe site au fost postate declaraţiile de avere şi de interese ale candidaţilor din tot judeţul, cele ale combatanţilor pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa au fost uitate.

ani-declaratiedeavere.jpgSurse care nu şi-au dezvăluit identitatea spun că volumul de muncă a fost foarte mare şi că, din această cauză, postarea documentelor a fost întârziată. Totuşi, declaraţiile au plecat de la biroul Electoral Municipal şi de la Biroul Electoral de Circumscripţie. Chiar dacă legea prevede nişte termene stricte, iar declaraţiile de avere ar trebui să fie publice, reprezentanţii ANI ne-au solicitat o adresă în baza Legii 544/2001. Numai că, tocmai site-ul http://declaratii.integritate.eu/home/navigare/alegeri-2012.aspx ne spune când ar fi trebuit să aflăm ce averi au candidaţii: „Portalul este actualizat permanent şi vă oferă posibilitatea vizualizării declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese depuse de candidaţii la alegerile locale din anul 2012. Potrivit prevederilor art. 3, alin. (4) din Legea nr. 176/2010 «persoanele care candidează pentru funcţiile de [.........] consilier judeţean, consilier local, preşedinte al consiliului judeţean sau primar sunt obligate să îşi declare averea şi interesele».
Art. 3, alin. (5) din actul normativ menţionat anterior prevede faptul că «declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale persoanelor prevăzute la alin. (4) se depun la Biroul Electoral Central sau, după caz, la biroul electoral de circumscripţie, odată cu declaraţia de acceptare a candidaturii, în două exemplare. Biroul Electoral Central şi biroul electoral de circumscripţie transmit un exemplar al declaraţiilor de avere şi al declaraţiilor de interese la Agenţie, în termen de cel mult 48 de ore de la depunere».
Menţionăm faptul că declaraţiile de avere şi interese depuse de candidaţii la alegerile locale din anul 2012 vor fi publicate în prezenta secţiune, în termen de 48 de ore de la primirea acestora.
Potrivit prevederilor legale citate anterior, obligaţia transmiterii acestora către Agenţie revine Biroului Electoral Central, respectiv birourilor electorale de circumscripţie, eventualele întârzieri cauzate de nerespectarea termenului legal de transmitere nu sunt imputabile Agenţiei Naţionale de Integritate".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii