Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

D.I.I.C.O.T. Tineri reținuți pentru trafic de droguri. Cum au fost prinși în flagrant

ro

30 Oct, 2019 11:30 1476 Marime text

La data de 29.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești  au organizat o acțiune de prindere în flagrant a patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, din municipiul București și județul Ilfov, suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

În acest sens, la data de 29.10.2019, s-a procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant, în urma căreia o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din municipiul București, a fost surprinsă în timp ce comercializa cantitatea de 600 grame de canabis.

În timpul acțiunii de prindere în flagrant, pentru a-și asigura scăparea, unul dintre suspecți, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Jilava, în timp ce conducea autoturismul propriu, a  lovit  în mod intenționat un autovehicul staționat, care a acroșat o polițistă din cadrul B.C.C.O. Pitești aflată în dispozitivul de prindere. Aceasta nu a suferit vătămări corporale grave și nu a solicitat îngrijiri medicale.

Pentru imobilizarea autoturismului, a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit.

Totodată, pentru prinderea unui alt suspect, în vârsta de 22 de ani, din municipiul București, bănuit de implicare în activitatea infracțională, care a încercat să fugă de la locul faptei nerăspunzând somației polițiștilor și focului de avertisment tras în plan vertical, a fost necesară  executarea unui foc de armă, acesta fiind rănit la piciorul drept, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol.

În cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii