Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa „Bogdan Ciobotariu", la finalul evaluarii salvamarilor din Mamaia

ro

19 Aug, 2009 02:01 3011 Marime text

salvamar.jpgVineri şi sâmbătă, toţi cei 120 de salvamari care garantează siguranţa turiştilor pe plajele din Mamaia şi Constanţa vor fi evaluaţi de către o echipă de evaluare formată din reprezentanţi ai Ministerului Turismului, Consiliului Judeţean Constanţa, SMURD Constanţa şi ai Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti din România.

Demarată în urmă cu două zile, de altfel o premieră pentru serviciul de salvamar de pe litoralul Mării Negre, acţiunea are ca scop stabilirea, în perspectivă, a unui serviciu la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism. Şeful salvamarilor din Mamaia, Gabriel Culea, ne-a declarat că probele pe care vor trebui să le treacă salvamarii pe care îi are în subordine se vor desfăşura în două zile, dis de dimineaţă. „Salvamarii vor trebui să treacă două probe: una teoretică, în care vor răspunde unui test de specialitate, şi una practică. Practic, evaluarea care va avea loc are ca scop întocmirea unei baze de date". Culea a adăugat că testarea va culmina pe 31 august, cu competiţia aflată deja la a treia ediţie, Cupa „Bogdan Ciobotariu", la care vor participa echipe formate din cei mai buni dintre salvamarii care au fost evaluaţi. Cât despre cei care nu vor trece cu brio probele indicate de comisie, şeful salvamarilor din Mamaia nu a putut să ne dea detalii. „Asta vor decide cei de la minister. Ei vor să ne sprijine astfel încât serviciul salvamar să devină unul profesionist", a mai completat Culea.

Comparativ cu anul trecut, numărul salvamarilor prezenţi pe plajele din Mamaia a crescut simţitor, mai ales că şi numărul foişoarelor s-a mărit cu patru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii