Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumetria liberala de la CN APMC

ro

12 Jul, 2008 00:00 3008 Marime text
1215793032.jpg

# Nicolae Rotileanu, consilier de stat in Cancelaria Primului Ministru, este membru al Consiliului de Administratie al portului # Acesta este prietenul si omul de casa al premierului Calin Popescu Tariceanu Este o certitudine faptul ca, in PNL, "cumetriile" politice sunt la loc de cinste. Daca protejatul lui Ludovic Orban este fostul subprefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, premierul Calin Popescu Tariceanu il are sub aripa sa pe Nicolae Rotileanu, pe care a avut grija sa il infiltreze in functii strategice.

Despre familia Rotileanu se stie ca este in relatii foarte stranse cu cea a premierului. Se pare ca sotia lui Rotileanu, Laura, a fost cea care i-a prezentat-o lui Calin Popescu Tariceanu pe Ioana, cu care s-a si casatorit. Despre Nicolae Rotileanu se stie ca a fost propulsat de Tariceanu in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Primului Ministru, si asta dupa ce ocupase pana atunci functia de consilier personal al premierului. De asemenea, despre Rotileanu se mai stie ca a fost asociat cu fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, si cu premierul Tariceanu in firma Leader High Tech, care a fost lichidata. Asa cum spuneam, Nicolae Rotileanu a ocupat o serie de functii cheie. El a fost numit si in Consiliul de Administratie al Loteriei Romane, la Fondul Proprietatea, dar si in CA al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, din care face parte si in prezent. Prin urmare, premierul Calin Popescu Tariceanu a avut grija ca prietenul sau sa fie infiltrat intr-o functie cheie, care sa-i permita un oarecare control asupra activitatii institutiilor respective.

Averea impresionanta a afaceristului Rotileanu

Potrivit declaratiei depuse pe 21 februarie 2008, Nicolae Rotileanu poseda o avere impresionanta, alaturi de sotie, dar si de alte persoane. Astfel, Rotileanu detine intre 25 si 50% dintr-un teren intravilan (400 mp) in Prelungirea Ghencea din comuna Bragadiru, judetul Ilfov, alte parti din doua terenuri agricole de 50, respectiv 100 ha in comuna Scurtu, Teleorman, si alte patru suprafete de teren intravilan in Bucuresti, in str. Ocna Sibiului (300 mp), str. Radu Captariu (300 mp) si in str. Plaiul Nucului (1.225 mp si alti 225 mp). La capitolul cladiri, Rotileanu sta la fel de bine. El detine trei apartamente in Bucuresti cu suprafete generoase, variind intre 88,4 mp si 164 mp, dar si o casa de locuit la Breaza, Prahova. Masini nu are mentionate in declaratie, insa mai mult ca sigur ca acestea sunt achizitionate pe firmele pe care le patroneaza.

Si Laura Rotileanu are succes in afaceri

Pe langa salariul de 15.604 lei obtinut de la Ministerul Finantelor, la data declararii averii, si pe langa indemnizatiile de 13.820 lei si 29.669 lei, incasate, anual, ca membru al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica SA, respectiv al CN APMC SA Constanta, Rotileanu mai primeste, potrivit actului declarativ din februarie, anul acesta, alti 26.674 lei din inchirierea apartamentului din str. Lascar Catargiu, dar si dividende anuale importante, de 22.142 lei, ca actionar al Leader Eco SRL, 6.199 lei - Eta Trading SRL, 668 lei - Leader ATEC SRL. De asemenea, Laura Rotileanu obtine, la randul ei, dividende insemnate de la firmele pe care le conduce, Leader Tour SRL - 268.800 lei si Event 4 You SRL - 37.227 lei. Prin urmare, familia Rotileanu se poate plange de orice, numai de lipsa de lichiditati nu.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii