Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:14 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi repartizat profitul net aferent exercițiului financiar 2018 al societății Oil Terminal SA. Care este valoarea dividendului brut

ro

23 Mar, 2019 00:00 480 Marime text
Consiliul de Administrație al societății Oil Terminal SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor în data de 24.04.2019, la ora 11.00. În cazul în care, la data de 24.04.2019, nu sunt îndeplinite condițiile de cvorum prevăzute de lege, următoarea Adunare Generală Ordinară a Acționarilor se va desfășura în data de 25.04.2019, ora 11.00, în același loc și cu aceeași ordine de zi.
 
Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor se află aprobarea situațiilor financiare aferente anului 2018, întocmite în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), care cuprind: situația poziției financiare, situația rezultatului global, situația modificărilor capitalurilor proprii, situația fluxurilor de trezorerie, note la situațiile financiare, pe baza raportului Consiliului de Administrație și a raportului auditorului financiar independent.
 
Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la aprobarea repartizării profitului net aferent exercițiului financiar 2018, în valoare de 286.326 lei, astfel: rezerve legală - 95.537 lei; alte rezerve reprezentând facilități fiscale prevăzute de lege - 139.934 lei; participarea salariaților la profit - 5.086 lei; dividende acționari 50% - 25.428 lei; dividende acționari 35% din sursă proprie - 7.119 lei; sursă proprie de finanțare - 13.222 lei. La acestea se adaugă stabilirea valorii dividendului brut propus a se acorda acționarilor în cuantum de 0,00005588 lei/acțiune, dar și stabilirea datei de 7.06.2019 ca dată de plată a dividendelor către acționari.
 
Un alt punct de pe ordinea de zi se refera la mandatarea Consiliului de Administrație pentru desemnarea agentului de plată conform cadrului de reglementare aplicabil pentru plata dividendelor. Plata dividendelor va fi efectuată în lei, numai către acționarii înregistrării în Registrul acționarilor, la data de înregistrare stabilită de către Adunarea Generală a Acționarilor, iar modalitatea de plată a dividendelor va fi adusă la cunoștința acționarilor înainte de data începerii efectuării.
 
Acționarii vor mai analiza aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfășurată în exercițiul financiar al anului 2018; aprobarea raportului financiar anual al exercițiului financiar 2018; prezentarea Raportului anual al Comitetului de nominalizare și remunerare cu privire la remunerațiile și alte avantaje acordate administratorilor neexecutivi și directorilor cu mandat în cursul exercițiului financiar 2018; informarea privind stadiul procesului de majorare a capitalului social; aprobarea achiziționării de către societate a unor servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau reprezentare pentru realizarea majorării capitalului social al societății; informare privind Raportul semestrial asupra activității de administrare pentru semestrul II 2018; informare privind reducerea garanției de antrepozit fiscal.
 
Președintele de ședință va fi împuternicit să semneze hotărârile adunării. Directorul general al societății va fi împuternicit să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârilor adunării generale a acționarilor la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța și pentru efectuarea formalităților privind publicarea acestor hotărâri.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii