Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta sezonul estival 2022, la malul mării. „Ne așteptăm la un sezon cel puțin la nivelul anului 2019“ (VIDEO)

ro

04 May, 2022 13:32 3166 Marime text
Astăzi, 04 mai,, la sediul Prefecturii Constanța, în sala „Remus Opreanu”, au loc declarații de presă, în urma întâlnirii convocate de prefectul Silviu-Iulian Coșa, la care participă reprezentanți ai patronatelor din turism.


Principalele subiecte abordate la întâlnire sunt legate de măsurile de sprijin pentru operatorii economici din HoReCa, respectiv gestionarea spațiilor pentru cazarea cetățenilor ucraineni.

Este clar că se înregistrează o creștere de prețuri la malul mării.

 

Apreciem colaborarea cu dumneavoastră, domnule prefect.  Am avut o deschidere de sezon în forță. Am avut peste 50.000 de mii de turiști consumatori de servicii turistice și peste 60.000 de mii de vizitatori. Costinești s-a aflat pe locul 1 în preferințele turiștilor și nu numai, urmată de Mamaia și Vama Veche.


O să înceapă și acțiunile de control după 1 iunie. Una dintre marile probleme accesul către litoral, infrastructura. Ne așteptăm la un sezon cel puțin la nivelul anului 2019, pe care îl consideram cel mai bun an la nivel de turism înainte de pandemie., a spus Corina Martin, preşedinte de onoare al Resto Constanţa.


Conferință la Prefectura Constanța4.000 de refugiați aici care vor rămâne și pe perioada sezonului estival

Încă din 13 aprilie, la nivelul Insituției Prefectului , am constituit un Grup de Sprijin pentru turism, care și-a propus să intre în dialog cu operatorii din turism, pentru afla ce probleme au.  “Astăzi a avut loc cu reprezentantii asociatiilor patronale și am discutat problemele legale de infrastructura si refugiați. A fost prezent și șeful ISU Constanța. Avem peste 4.000 de refugiați aici care vor rămâne și pe perioada sezonului estival, a precizat prefectul Coșa. 



Cluburile de pe litoral, care, pe lângă Mamaia – Năvodari s-au dezvoltat și în sudul rivierei românești a Mării Negre, au avut peste 7.000 de vizitatori. Cheltuiala medie / persoană a fost de 2000 lei, care a inclus cazare, mese, transport precum și biletele de intrare la evenimente, în minivacanța de 01 Mai.


În Mamaia au fost declarați peste 25.000 de turiști, în Costinești 20.000 de turiști iar în Vama Veche, ca de obicei, a fost un grad mare de ocupare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii