Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum şi cui a restituit primarul Radu Mazăre un imobil cu 12 locuinţe (galerie foto + document)

ro

04 Mar, 2014 00:00 5825 Marime text
Imobilul de pe strada Grigore Tocilescu nr. 2 din Constanţa, compus din teren în suprafaţă de 430 mp şi construcţie P+2 a făcut, în 2006, obiectul unei dispoziţii de primar, document prin care a fost restituit în natură către Olga Metaxula Topouzoglu, prin mandatar Gheorghe Aurelian Nedelcu.

Prin dispoziţia nr. 1572 / 29.05.2006, primarul Radu Ştefan Mazăre a dispus „restituirea în natură către Topouzoglu Olga Metaxula, prin mandatar Nedelcu Gheorghe Aurelian, a imobilului situat în Constanţa, str. Grigore Tocilescu nr. 2, compus din teren în suprafaţă de 430 mp, suprafaţă rezultată din acte (suprafaţa rezultată din măsurători fiind de 441,76 mp) şi un număr de 12 apartamente”. În aceeaşi dispoziţie se mai precizează faptul că „proprietarul are obligaţia respectării prevederilor art. 13 şi 15 din Legea nr. 10/2001, cu privire la protecţia chiriaşilor”, dar şi că „prezenta dispoziţie face dovada proprietăţii asupra imobilului şi constituie titlu executoriu după îndeplinirea formalităţilor de publicitate imobiliară. Punerea în posesie se va face după îndeplinirea formalităţilor de publicitate imobiliară, prin proces-verbal de punere în posesie”.
Aşa cum reiese din referatul ataşat dispoziţiei nr. 1572/29.05.2006, la data la care s-a decis restituirea în natură a imobilului, acesta se afla în administrarea R.A.E.D.P.P., fiind preluat conform Decretului nr. 111/1951 prin Decizia nr. 857/1961 emisă pe baza sentinţei civile nr. 80/1961 a Tribunalului Popular Constanţa. În acelaşi referat se mai precizează că în sentinţa menţionată a fost trecut în proprietatea statului imobilul situat în Constanţa, str. M. Eminescu nr. 2 (în prezent str. Grigore Tocilescu nr. 2), proprietatea lui Aschitopolos Iacob.
Din referat reiese şi faptul că Topouzoglu Olga Metaxula, născută Askitopoulos Olga Metaxula, este moştenitoarea autorilor Iakovos Askitopoulos şi Eugenia I. Askitopoulos, la bază stând certificatul de calitate de moştenitor nr. 285/1998 şi actele de stare civilă depuse la dosarul notificării.

Referatul mai face trimitere şi la faptul că imobilul restituit în natură avea în componenţa sa 13 locuinţe, dintre care, la data restituirii, 12 făceau obiectul unor contracte de închiriere, în timp ce unul fusese vândut în baza contractului de vânzare – cumpărare nr. 27.593/1996. Printr-o declaraţie pe proprie răspundere autentificată la notarul Cristina Budei, se renunţa la revendicarea apartamentului vândut, respectiv la apartamentul aparţinând doamnei Gheorghiu Carmen, dispoziţia de restituire fiind valabilă pentru cele 12 locuinţe.
Referatul poartă antetul Primăriei Municipiului Constanţa – Comisia Locală pentru Aplicarea Legii nr. 10/2001 şi este semnat de: Nicuşor Constantinescu, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica şi Chircă Nora – Alina, documentul fiind redactat de Octavian Diamandescu.

Cine este mandatarul şi ce afaceri are?

În ceea ce îl priveşte pe mandatar, respectiv Gheorghe Aurelian Nedelcu, acesta are domiciliul în Constanţa şi, potrivit Registrului Comerţului, figurează în prezent ca asociat în SC Tomis Development SRL (cunoscut pentru proiectul imobiliar Tomis Plus), firmă care în prezent este în reorganizare judiciară şi unde îi mai are ca asociaţi pe Lucian Orban şi Daniel Zaif, şi în SC Transeuro Film SA, din care mai fac parte asociaţii persoane fizice Mihai Lenu, Lucian Orban şi Sorin Virgiliu Vişenescu, precum şi asociatul persoană juridică SC Transeuro Import-Export SRL, şi aceasta aflată în reorganizare judiciară. Din aceleaşi date disponibile la Registrul Comerţului reiese faptul că SC Transeuro Import – Export SRL are un singur asociat persoană fizică, respectiv Mihai Lenu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii