Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:32 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CT Bus Capacitatea de transport se suplimentează pentru mai multe linii (galerie foto)

ro

19 May, 2020 18:35 1020 Marime text
 • CT Bus a introdus la orele de vârf cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație.
 • Capacitatea de transport se suplimentează de mâine, 20.05.2020, pentru liniile 42, 44, 2-43, 101.

La orele de vârf, în trafic se află cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație. În plus, capacitatea de transport se suplimentează de mâine, 20.05.2020, pentru liniile 42, 44, 2-43, 101. Astfel, la orele de vârf, în zilele lucrătoare, frecvența pe liniile principale este următoarea:

2-43 – 5 minute;
5-40 – 5 minute;
48 – 5 minute;
101 – 5 minute;
102 – 4 minute;

Recomandările CT Bus:
 1. Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. Fiecare scaun care poate fi folosit a fost marcat, încă de la începutul stării de urgență. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.
 2. A fost marcat pe asfalt, în stații, un simbol ce le reamintește călătorilor să respecte distanța de siguranță.
 3. La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă. 
 4. Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur. 10 echipe formate din controlori desfășoară acțiuni de prevenție privind purtarea măștii și distanțarea socială în autobuze. Ei sunt sprijiniți de echipaje ale Poliției Locale, care sunt autorizate să aplice amenzi între 500 și 2500 de lei oricui urcă într-un mijloc de transport în comun fără mască de protecție.
 5. În apropierea fiecărei uși a autobuzelor puteți observa un afiș ce vă amintește obligația de a purta mască pe durata călătoriei și de a păstra distanța de siguranță, dar și recomandarea de a purta mănuși. De asemenea, în autobuze rulează un mesaj audio care amintește călătorilor să poarte mască, iar același mesaj, de data aceasta vizual, poate fi citit pe afișajele mijloacelor de transport în comun, dar și pe afișajele electronice din stații.
 6. Autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate.
 7. Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile. Depunem eforturi constante pentru ca dispenserele să fie aprovizionate la timp cu material igienizant.
 8. Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.
 9. Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.
 10. Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.                                                  

„Depunem eforturi pentru a vă putea transporta în condiții de maximă siguranță, însă măsurile de mai sus nu pot decât să sprijine o conduită responsabilă, care este cheia limitării îmbolnăvirilor. De aceea, vă rugăm: FIȚI RESPONSABILI, PENTRU VOI ÎNȘIVĂ ȘI PENTRU CEI DRAGI!”, transmit reprezentanții CT Bus. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii