Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criză de donatori! Se poate dona şi în week-end

ro

29 Aug, 2019 07:33 1649 Marime text
Solicitările de sange şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.
 
Astfel, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa roagă persoanele care doresc să doneze sange, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 31.08.2019  în intervalul 09:00-13:00.
 
Pacienţi cu boli grave, copii şi adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.
 
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa dispune de toate materialele necesare activităţii medicale. Echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuţia oamenilor sănătoşi, dornici să ajute donând sange, eforturile nu îşi ating obiectivul.
 
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa vă roagă să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge. 
 
În paralel, se  va  desfăşura  şi  actiune  de  informare  şi  recrutare  de  donatori  de  celule  stem, cu  înscriere  în Registrul  Naţional  al  Donatorilor  Voluntari  de  Celule  Stem.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii