Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Rizea a demisionat din USR - „Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească“

ro

20 Jun, 2022 16:33 1329 Marime text
Cristina Rizea
  • Cristina Rizea a demisionat astăzi, 20 iunie 2022, din USR. 

Luna trecută, Cristina Rizea a fost suspendată din USR, pentru neplata cotizaţiei.

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a declarat la acea vreme: „Biroul Judeţean a luat act de faptul că Cristina Rizea este suspendată de drept pentru neplata cotizaţiei. Mai exact, 12 luni de neplată. Impunerea aceastei cotizaţie este o decizie a Biroului Naţional şi este de 5 ani de zile în vigoare”.

Rizea a precizat în urmă cu câteva zile pentru ZIUA de Constanța că la finalul săptămânii trecute ar fi urmat să discute despre situația sa și cu echipa sa din teritoriu. Acesta a confirmat că își va depune demisia la Parlament.

Alături de Rizea mai apar și numele lui Cosmin Poteraș (n.r. a demisionat în această săptămână), Oana-Alexandra Cambera, Monica Berescu, Lóránt-Zoltan Sas, Alin Prunean, Ion Dragoș Popescu, Simina Tulbure, Daniel Toda, Cristian Ichim și Andrei-Răzvan Lupu.Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, devenind  al doilea parlamentar care se alătură Partidului REPER.

Iată că Cristina Rizea a demisionat astăzi, 20 iunie 2022, din USR. Nu cu mult timp în urmă deputata Cristina Rizea a transmis printr-un comunicat de presă: 
 

„Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini.. Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun. Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă.

Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și maitemeinic.
Aleg REPER.

Nu este o decizie luată ușor. Sunt mulți oameni în USR pe care îi respect și îi admir. Din păcate, în multe județe, USR este acaparat de găști cu interese proprii.


Constanța, filiala din care am făcut parte până astăzi, este un astfel de caz, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să plec. De altfel, relația rece pe care am avut-o după fuziune, cu actuala conducere a USR Constanța, este una de notorietate. Și nu sunt un caz singular.

Nu am putut fi niciodată de acord, de exemplu, cu frauda internă la alegeri prin falsificarea adreselor de email a peste o sută de membri inactivi sau chiar foști membri astfel încât altcineva să voteze în locul lor. Cu atât mai mult, nu am putut să accept asta în filiala fostului Ministru al Justiției de la care aveam pretenția să nu gireze astfel de practici asupra cărora i-am atras atenția de la bun început.

Constanța are nevoie de soluții concrete și de bun simț la problemele cu care se confruntă, are nevoie de mult mai multă voință politică, are nevoie de dialog și de o comunicare sinceră între politic și societatea civilă pentru că doar așa putem construi încredere și doar așa ne putem dezvolta ca oameni, ca oraș sau ca județ.”

 
Cristina Rizea a fost aleasă deputat în circumscripția 14 Constanța pe listele PLUS și a devenit membru USR în urma fuziunii dintre cele două partide. Cristina Rizea este cel mai activ parlamentar de Constanța, reușind în cele optsprezece luni de mandat să fie inițiator la  174 de proiecte legislative dintre care 13 promulgate legi. Printre acestea amintim Legea 56/2022 privind accesul cu animale de companie pe plajă și proiectul legislativ de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii