Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creșe noi în județul Constanța. În ce localități vor fi construite

ro

16 Jun, 2022 10:18 1631 Marime text
Imagine de la o creșă,  foto: Primăria Constanța
  • Ministerul Dezvoltării  anunță creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. 

Nu cu mult timp în urmă 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic au primit finanțare, dintre care două în județul Constanța, a anunțat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Astfel, în Baia Mare, Suceava, Moșnița Nouă, Borșa și Măneciu, va fi construită câte o creșă mare (pentru câte 100-110 copii). Localitățile Cristian, Mangalia, Simeria, Poșta Câlnău și Moldova Nouă vor beneficia de câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Blaj, Techirghiol, Dej, Vlăhița, Pașcani, Scobinți, Baia Mare, Fântânele, Isaccea, Petru Rareș, Tufești și Pătârlagele.

În județul Constnața au fost aprobate două creșe mici (pentru câte 40 de antepreșcolari) în Techirghiol și Isaccea. 

Ministerul Dezvoltării anunță construirea unor creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Instituția a mai anunțat și semnarea contractelor de finanțare pentru construirea primelor 15 creșe incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de MDLPA.

Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziție publică
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii