Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de delegare colectare şi transport deşeuri din Medgidia, constestat. CNSC a decis anularea raportului procedurii de atribuire

ro

02 Jun, 2023 00:00 1274 Marime text
  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat o decizie important la contestaţia înregistrată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA, cu sediul social în Bucureşti, împotriva raportului procedurii și a rezultatului procedurii de atribuire comunicat de Primăria Medgidia
  • Este vizată procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Delegarea activităţilor de colectare şi transport deşeuri municipale de pe raza UAT Medgidia, ca parte componentă a serviciului de salubrizare”
  • CNSC a admis contestația și a obligat autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire, anularea adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL
  • Măsurile dispuse trebuie duse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei


 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1117/C4/947 la contestaţia înregistrată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA, cu sediul social în Bucureşti, împotriva raportului procedurii nr. 9938/28.03.2023, precum și a rezultatului procedurii de atribuire comunicat de Primăria Medgidia.
 
Este vizată procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Delegarea activităţilor de colectare şi transport deşeuri municipale de pe raza UAT Medgidia, ca parte componentă a serviciului de salubrizare”.
 
Firma constestatoare a solicitat următoarele: în temeiul art. 26 alin. (2) lit. a) din Legea 101/2016, anularea raportului procedurii de atribuire nr. 9938/28.03.2023, precum şi a oricăror alte acte interne anterioare şi/sau subsecvente şi conexe acestora emise de către autoritatea contractantă în cadrul procedurii de atribuire, sub aspectul reţinerii şi declarării ofertei depuse de către SC IRIDEX Group Salubrizare SRL ca fiind admisibilă şi câştigătoare, prin aplicarea criteriului de evaluare „cel mai bun raport calitate-preţ"; anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 9943/28.03.2023, prin care autoritatea contractantă a comunicat că oferta contestatoarei a fost declarată admisibilă, dar necâştigătoare; în temeiul art. 26 alin. (2) lit. b) din Legea 101/2016, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL, şi, pe cale de consecinţă, respingerea ca inacceptabilă şi neconformă a ofertei depusă de ofertantul IRIDEX Group
Salubrizare SRL; obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de atribuire, conform cerinţelor din documentaţia de atribuire şi prevederilor legale şi emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii și declararea ofertei RER Ecologic Service București Rebu SA ca fiind câştigătoare, urmare a aplicării criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ", astfel cum acesta a fost statuat în documentaţia de atribuire.

În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să admită contestația formulată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA în contradictoriu cu Primăria municipiului Medgidia și a obligat autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 9938/28.03.2023, la anularea adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL, conform considerentelor de mai sus.

Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim la începutul acestui an, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, a mai adoptat și decizia nr. 2666/C7/2980 la contestația FN/02.12.2022, formulată de către UTILTRAILER SA, cu sediul în Ulmeni, șos. Olteniței nr. 41, județul Călărași, împotriva documentației de atribuire emisă de către Primăria Municipiului Medgidia, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acordului-cadru, având ca obiect „Acord-cadru privind delegarea serviciului de salubrizare al Municipiului Medgidia, județul Constanța”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Delegarea serviciului de salubrizare al Municipiului Medgidia atacată la CNSC de o companie din Călărași. Ce verdict a primit?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii