Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă lucrările în cadrul proiectului „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” la Poarta 1 (galerie foto)

ro

14 Sep, 2021 19:08 1652 Marime text
  • Se continuă lucrările de modernizare în cadrul proiectului „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” la Poarta 1. 
Proiectul „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” este finanţat din fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiţii, Obiectivul Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilitătii și mobilității pietonale din această zonă a municipiului.

Prin proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare întro esplanadă pietonală modernă şi modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare şi zone shared-space) pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân.

De asemenea, se doreşte ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenţie a proiectului, creându-se astfel condiţiile pentru creşterea cotei modale a deplasărilor pietonale şi cu bicicleta şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Citește și: Agora Proiect SRL și-a adjudecat dirigenția de șantier în cadrul proiectului de reabilitare a zonei centrale din municipiul Constanța

Totul despre modernizarea zonei centrale a municipiului Constanța. Ștefan cel Mare devine esplanadă pietonală iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân artere la standarde europene (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii