Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agora Proiect SRL și-a adjudecat dirigenția de șantier în cadrul proiectului de reabilitare a zonei centrale din municipiul Constanța

ro

27 Mar, 2021 00:00 4065 Marime text
 
  • A fost desemnat câștigătorul contractului de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier pentru obiectivul de investiții  "Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța"
  • Agora Proiect SRL din Dâmbovița va încasa pentru servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier  - 83.800 lei fără TVA
  • Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier pentru obiectivul de investiții  "Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța".

Contractul, care poate fi studiat în secțiunea "documente" a revenit Agora Proiect SRL din Dâmbovița.

Valoarea contractului de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier este de 83.800 lei fără TVA iar durata acestuia este egală cu durata lucrărilor de execuție a proiectului general, respectiv 18 luni și se calculează de la ordinul de începere a lucrărilor.
Întregul proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile intră în implementare și trebuie finalizat până la 30.04.2022 și are o valoare totală de 89.854.757,70 lei, din care contribuția primăriei Constanța – 1.797.095,20 lei.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilității și mobilității pietonale din această zonă a municipiului.
Prin proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă şi modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare şi zone shared-space) pe străzile adiacente, dar şi prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public şi de piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand şi strada Mircea cel Bătrân.
De asemenea, se doreşte ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puţin atractivă, prin restricționarea accesului acestora în zona de intervenţie a proiectului, creându-se astfel condiţiile pentru creşterea cotei modale a deplasărilor pietonale şi cu bicicleta şi reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Obiectivele proiectului de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța 
1. Extinderea și reabilitarea zonelor pietonale și shared-space, cu efect asupra creșterii cotelor modale ale deplasărilor nemotorizate (pietonale și cu bicicleta).
Obiectivul specific este reprezentat de reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40 mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp);
2. Creșterea atractivității, accesibilității, confortului și siguranței deplasărilor pietonale, cu efect asupra creșterii numărului de deplasări prin utilizarea acestui mod de deplasare nepoluant cu un procent de 3,0% în anul 2021 față de varianta fără proiect;
3. Creșterea atractivității, accesibilității, confortului și siguranței deplasărilor cu bicicleta, cu efect asupra creșterii numărului de deplasări prin utilizarea acestui mod de deplasare nepoluant cu un procent de 11,1% în anul 2021, fața de varianta fără proiect;
4. Reducerea deplasărilor cu autovehiculul și comutarea către mijloacele de deplasare alternative, cu efect asupra reducerii emisiilor GES la nivelul întregului municipiu. Obiectivul specific este constituit de reducerea parcursului total al vehiculelor particulare cu 3,2% și o reducere a cantității de CO2 echivalent, cu 1,7% în anul 2021, față de varianta fără proiect;
5. Creșterea procentului de utilizare a transportului public în cadrul distribuției modale a deplasărilor, ca urmare a scăderii atractivității deplasărilor cu autovehiculul personal în zona centrală prin restricționarea accesului acestor vehicule. Obiectivul specific este constituit de creșterea deplasărilor cu transportul public cu un procent de 3,5% în anul 2021, față de varianta fără proiect.
 
Despre Agora Proiect SRL 
Societatea a fost înființată în anul 2007, în satul Valea Voievozilor, județul Dâmbovița.
Potrivit Registrului Comerțului, capitalul social subscris este de 1000 lei, integral vărsat, compus din 100 părți sociale, fiecare a câte 10 lei.
Asociații societății sunt Forausberger Florin Emanuel și Forausberger Simona Carolina. Cea din urmă este și administratorul firmei care se ocupă cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
În anul fiscal 2019, societatea a înregistrat un profit de 326.841 lei, o cifră de afaceri de 928.472 lei și un număr de trei salariați.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
Citește și: 

Totul despre modernizarea zonei centrale a municipiului Constanța Ștefan cel Mare devine esplanadă pietonală iar Ferdinand şi Mircea cel Bătrân artere la standarde europene (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii