Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Sute de câini comunitari au fost adoptaţi de locuitorii oraşului

ro

27 Sep, 2019 13:14 1079 Marime text

Tot mai mulți constănțeni se implică în campania de adopție a câinilor fără stăpân inițiată de Primăria Municipiului Constanța. Iubitorii de animale aleg să le ofere o nouă șansă la viață cățeilor aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, de la debutul campaniei „Adoptă un cățel!”, 730 de căței au fost adoptați și alți 30 de câini au fost revendicați.

Încurajăm constănțenii să se alăture campaniei „Adoptă un cățel!”. Adopţia acestora se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării., transmit reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanța.


Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate:

- luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 - 14:00;

- joi, în intervalul orar:  09:30 - 17:30.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii