Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

ro

30 May, 2023 12:07 1324 Marime text
Sursa foto: Garda de Mediu ConstanțaSocietatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pentru Primăria Municipiului Constanța, a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 50.000 lei.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, la verificările efectuate în data de 24 mai 2023, s-a constatat că nu s-au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea și protectia plantației realizată de-a lungul căii de comunicație, pe ambele sensuri de circulatie.

„Aproximativ 60% din numarul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsa intre Casa de Cultura si Trocadero prezinta urme de vatamare a radacinilor si a scoartei. 52 de arbori, in special tei, au fost afectati pe parcursul unor lucrari realizate in cadrul proiectului de imbunatatire a mobilitatii urbane in Municipiul Constanta“ - a mai precizat Steluța Popescu.

Amintim că Garda Națională de Mediu Constanța a efectuat în februarie 2022 verificări în Municipiul Constanța, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, ca urmare a unor petiții cu privire la afectarea rădăcinilor teilor de pe fâșiile plantate de-a lungul căii de comunicație, precum și pentru verificarea reclamației privind tăierea unor arbori ornamentali din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, lucrările demarate în zona bulevardului Alexandru Lăpușneanu fac parte din proiectul “Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia”, beneficiarul lucrărilor fiind UAT Constanța.

„La data controlului se realizau lucrări de amenajare a trotuarelor, a pistei pentru bicicliști și de montare a instalației de udare prin picurare, fiind îndepărtate rădăcinile secționate ale arborilor ornamentali, în vederea pregătirii suprafețelor betonate.
Societatea care realizează lucrările a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 12.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru lipsa evidenței deșeurilor generate pe timpul lucrărilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri cu teremene de rezolvare atât pentru UAT Constanța, în calitate de beneficiar al proiectului, cât și pentru antreprenorul general, ca executant al lucrărilor“ - au precizat la acea dată reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Citește și: 

ConstanțaSocietatea care realizează lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, sancționată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii