Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:38 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Se amenajează o nouă parcare pe aleea Nalbei. Deținătorii de garaje, somați să le demoleze

ro

04 Mar, 2021 10:12 1482 Marime text
  • Se amenajează noi locuri de parcare în zonele rezidențiale.

Echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de reconfigurare a amplasamentului situat pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111. Terenul a fost excavat și este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră, fiind astfel pregătit pentru asfaltare.

În prezent, se reamenajează porțiunea carosabilă care a fost eliberată de garaje și se construiesc noi locuri de parcare. Ceilalți proprietari au fost somați să desființeze construcțiile cu caracter provizoriu, în vederea regenerării urbane a zonei. În cazul în care deținătorii nu se vor conforma măsurilor privind demolarea, desființarea garajelor va fi făcută de către autoritatea publică locală, pe cheltuiala contravenienților, transmite Primăria.


Pe strada Badea Cârțan, spațiul public urban este redistribuit pentru a răspunde nevoilor pietonilor, dar și a riveranilor care vor beneficia de condiții civilizate pentru a-și parca autoturismele. Suprafața carosabilă este excavată și se decopertează asfaltul deteriorat pe aleile care asigură accesul în spațiul destinat parcării autovehiculelor.

Pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări.

Ti-a placut articolul?

Comentarii