Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Parc în locul Bazarului Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja

ro

21 Apr, 2022 16:47 2273 Marime text
Parc Constanța
 
  • Platforma betonată de la fostul Bazar Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja va fi desființată în totalitate.
 
Iată anunțul directorului RAEDPP, Stere Hira!

Nu mai este mult până ce platforma betonată de la fostul Bazar Ștefăniță Vodă va fi desființată în totalitate. Așadar, municipalitatea va reda comunității peste 3.300 mp de teren. Avem rezultatele Studiului de oportunitate comandat de RAEDPP Constanța privind administrarea eficientă a terenului, pe care am decis să vi le comunic, având în vedere că a suscitat interesul locuitorilor municipiului.
Conform studiului, care va fi supus aprobării de către Consiliul Local Constanța, cea mai bună modalitate pentru a crește calitatea vieții locuitorilor și utilizatorilor zonei este înființarea unui parc/grădină urbană.
Cu toate că lucrările de demolare creează  disconfort, am convingerea că acestea sunt necesare pentru ca orașul nostru să respire.

 
În anul 2021, a fost lansat un chestionar privind conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, locație în care în prezent se află Bazarul Ștefăniță Vodă.

Peste 1.000 de constănțenii și-au exprimat opinia, la o săptămână de la lansarea chestionarului de către RAEDPP.

Rezultatele parțiale arată că cele mai multe persoane, respectiv 41%, consideră că în locul Bazarului ar trebui să fie amenajat un parc.

Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înfințarea unei creșe - 13% sau a unei piețe agroalimentare - 11%.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii