Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:04 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii cer autorităților locale să amenajeze un parc în locul Bazarului Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja

ro

23 Oct, 2021 00:00 1322 Marime text
⦁ Peste 1.000 de constănțenii și-au exprimat opinia, la o săptămână de la lansarea chestionarului de către RAEDPP
⦁ Sondajul are legătură cu viitorul Bazarului Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja din Constanța
⦁ 41% din constănțeni consideră că în locul Bazarului ar trebui să fie amenajat un parc
⦁ Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înfințarea unei creșe - 13% sau a unei piețe agroalimentare - 11%


A fost lansat un chestionar privind conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, locație în care în prezent se află Bazarul Ștefăniță Vodă.

Peste 1.000 de constănțenii și-au exprimat opinia, la o săptămână de la lansarea chestionarului de către RAEDPP.

Rezultatele parțiale arată că cele mai multe persoane, respectiv 41%, consideră că în locul Bazarului ar trebui să fie amenajat un parc.

Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înfințarea unei creșe - 13% sau a unei piețe agroalimentare - 11%.

În ceea ce privește modalitatea prin care ar trebui să se realizeze investiția, un procent ridicat (63%) a optat pentru o investiție publică, 30% pentru parteneriat public privat, iar 7% pentru investiție privată.Peste 50% dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat că structura (clădirea Bazarului Ștefăniță Vodă) afectează în foarte mare măsură calitatea vieții locuitorilor din cartierele învecinate, având în vedere că în prezent spațiile clădirii se află într-un stadiu avansat de deteriorare.

Cei mai mulți dintre cei care au completat chestionarul fac parte din categoria de vârstă 26 ani - 35 ani  (39%).

Potrivit Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, chestionarul poate fi completat online, accesând website-ul www.raedpp-constanta.ro, secțiunea „Consultare publică” până la începutul anului viitor.

Totodată, exemplare tipărite ale chestionarului pot fi solicitate spre completare de către orice cetățean interesat, la sediul Regiei – Registratură.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

UPDATE Continuă procesul dintre RAEDPP Constanța și PNȚCD. Miza este sediul din centrul orașului

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii