Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:04 28 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Lucrări edilitare, în această săptămână. Unde se acționează

ro

12 Oct, 2021 15:05 1310 Marime text
  • Se reabilitează infrastructura pietonală și rutieră în mai multe zone din oraș
Din această săptămână, au început lucrările de modernizare a suprafeței pietonale pe strada Remus Opreanu, perimetrul cuprins între Comandamentul Flotei și intrarea în Portul Tomis. Se reface infrastructura trotuarelor cu borduri și dale de granit.

Pe aleea Lupeni, căile de acces către blocuri sunt recondiționate prin montarea bordurilor noi iar suprafața deteriorată este pregătită pentru asfaltare.

Infrastructura pietonală de pe bulevardul Mamaia este în curs de modernizare. Pe tronsonul cuprins între strada Mircea cel Bătrân și strada Nicolae Iorga, se reamenajează trotuarele cu pavele moderne în timp ce pe porțiunea delimitată de strada Renașterii și strada Patriei se decapează suprafața pietonală.

De asemenea, scuarul median este reconfigurat pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers.

În cartierul KM 4-5, continuă lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Liliacului, tronsonul delimitat de strada Pandurului și strada Progresului. Mâine, utilajele de asfaltare se vor muta pe strada Progresului. Se va recondiționa cu asfalt porțiunea cuprinsă între strada Liliacului și strada Meșterul Manole.

În zona Dacia, se reabilitează carosabilul pe aleile Mimozelor și Brândușelor. Prin proiectul de regenerare urbană a zonei, se vor moderniza căile de acces către blocuri și spațiile destinate parcării autovehiculelor.

În cartierul Baba Novac, se amenajează infrastructura rutieră pe aleea Drăgaica și pe strada Posada. Totodată, se reabilitează acostamentele stradale pe străzile Muscel și Scheia din cartierul Baba Novac și pe strada Ștefan Dărăscu din cartierul Palazu Mare.

Pe strada Soveja, au fost demarate lucrările de refacere a spațiului verde din zona stației de epurare RAJA. Se intervine cu utilaje pentru excavarea terenului.

Lucrările de igienizare a spațiilor verzi din aliniamentele stradale se extind în cartierele Constanței.

Pentru optimizarea condițiilor de trafic rutier, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. Se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

Planificarea lucrărilor edilitare poate suferi modificări, fiind corelată cu evoluția condițiilor meteo., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii