Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Cetăţeni străini găsiţi în ilegalitate. Ce măsuri au luat ofiţerii de la Imigrări

ro

21 Apr, 2017 16:47 2178 Marime text
În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat opt cetățeni străini, în situații ilegale, fiind emise șase decizii de returnare, prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile și instituite două consemne de nepermitere a intrării în țară pe o perioadă de la 3 luni la 6 luni.
 
Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.
 
Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Constanța, Galați, Iași și Suceava, au fost depistați, în situații ilegale, 8 cetățeni străini, dintre care patru femei și trei bărbați, cu vârste între 19 și 62 de ani.
 
Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 6 persoane din Serbia (2), Bangladesh, Republica Moldova, Israel și Turcia, care la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.
 
Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, iar în cazul a 2 persoane va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 6 luni.
 
Acțiunile desfășurate de către polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii