Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Amenzi pentru șoferii care nu respectă legea

ro

01 Apr, 2021 13:59 1155 Marime text
  • Șoferilor în cauza li s-au întocmit dosare de cercetare penală
La data de 31 martie a.c., în jurul orei 19.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Iunus Emre din localitatea Valea Dacilor, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că autovehiculul în cauză este neînregistrat.
 
La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe strada Rozelor din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.
 
Operatori economici, sancționați pentru nerespectarea legii
 
La data de 31 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.

Astfel, polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un local de pe strada Garofiței desfășoară activități în spațiu închis, încălcându-se prevederile legale.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două localuri de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, respectiv bulevardul Mamaia, desfășoară activități în spațiu închis, încălcându-se prevederile legale.

Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 14.000 de lei.
 
Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri
 
La data de 31 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Constanța și cei ai Serviciului Rutier Tulcea au organizat o acțiune, pe DN 22, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în ceea ce privește încălcarea regimului legal de viteză.

În urma activităților, au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 38 de permise de conducere, dintre care 36 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză și 2 pentru depășire neregulamentară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii