Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Amenzi de peste 20.000 de lei aplicate societăților ce comercializează carburanți. Ce nereguli au fost constatate

ro

12 Oct, 2023 14:57 796 Marime text
Foto: PexelsMai multe controale au fost efectuate ieri, 11octombrie a.c., în județul Constanța la instituțiile publice/operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL. Potrivit Instituției Prefectului Județului Constanța, ieri, 11 octombrie a.c., au fost verificați 4 operatori economici și 1 mijloc de transport.

„În acțiune au fost angrenați 24 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023“ - au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului Județului Constanța.


În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 15 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind: 

- lipsa indicatoarelor standardizate în spațiile cu pericol de explozie/incendiu;
- exploatarea necorespunzătoare a intalației electrice;
- dotarea necorespunzătoare cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare);
- neacordare repausului după 12 ore de muncă;

„Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au dispus oprirea din funcționare a unei instalații, au aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi în valoare de 21.000 de lei și 7 avertismente.

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 3 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale“ - au mai precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Citește și: 

ZIUA LIVEPrefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa - „Nu se pune problema unui caz Crevedia în județul Constanța“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii