Constanța Achiziția restului de lucrări la incubatorul de afaceri din zona Peninsulară, în desfășurare. Ce firme se bat pentru milionul de euro?(DOCUMENT)
Constanța: Achiziția restului de lucrări la incubatorul de afaceri din zona Peninsulară, în desfășurare.
06 Nov, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1098
Marime text
- Licitația organizată de Primăria Constanța pentru achiziția și contractarea execuţiei lucrărilor în cadrul „Incubator de afaceri Constanța” cod SMIS 124568’’, rest de executat este în plină desfășurare
- Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, într-un imobil cu regim de înalţime S+P+4E+M, localizat în Municipiul Constanţa, care îşi propune să devină primul hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenată în sectorul industriilor creative din regiunea Sud-Est şi să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv
- Valoarea totală estimată este de 5.036.171.16 lei, aproximativ un milion de euro
- Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 23 octombrie 2024 în SEAP
- Mai mulți ofertanți s-au arătat interesați de această licitație organizată de municipalitate
- Teoretic, câștigătorul ar trebui anunțat până la sfârșitul acestui an
Licitația organizată de Primăria Constanța pentru achiziția și contractarea execuţiei lucrărilor în cadrul „Incubator de afaceri Constanța” cod SMIS 124568’’, rest de executat este în plină desfășurare.
Valoarea totală estimată este de 5.036.171.16 lei, aproximativ un milion de euro.
Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, într-un imobil cu regim de înalţime S+P+4E+M, localizat în Municipiul Constanţa, care îşi propune să devină primul hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenată în sectorul industriilor creative din regiunea Sud-Est şi să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv.
Consiliul local al municipiului Constanţa a votat în ședința din 3.08.2024, aprobarea proiectului „Incubator de afaceri – etapa II”, cod SMIS 329601 și a chetuielilor legate de proiect.
Conform proiectului, se aprobă „Incubator de afaceri – etapa II”, în vederea finanțării etapei II a acestuia în cadrul Programului Regional 2021-2027, obiectiv specific Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive.
Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 21.772.614,12 lei, inclusiv TVA.
Totodată, s-a aprobă contribuția proprie în proiect a municipiului Constanța, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 19.521.955,69 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Incubator de afaceri – etapa II”.
Ȋn cadrul incubatorului vor fi asigurate servicii de suport de înaltă calitate pentru firmele incubate şi vor fi create mecanisme de facilitare a transferului de experienţă, know-how şi cunoştinţe specifice dezvoltării afacerilor de succes, atât către noii antreprenori din industriile creative, cât şi către întreaga comunitate antreprenorială din regiunea Sud-Est.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 23 octombrie 2024 în SEAP.
Mai mulți ofertanți s-au arătat interesați de această licitație organizată de municipalitate.
Până la data limită au depus oferte: BAU KLINCHER ART, administrator Mircea Dolha cu subcontractant ELECTRA SMART GSM, controlată de Florin Pană și Asocierea formată din BRENNEKA INSTALL - PANCOS CONSTRUCT INSTAL, administrate de Adrian Alexandru Pislariu și Claudiu Costea si subcontractorii, Yaraline – condusă de Cătălin Căutiș, ARIMA ELECTROINSTAL care aparține Mihaelei- Cristiana Mareș și PROFESSIONAL GENERAL INSTAL – administrator Victor Mărgărit.
Ofertele depuse de companiile interesate trebuie să fie valabile până la data de 23.04.2025.
Teoretic, câștigătorul ar trebui anunțat până la sfârșitul acestui an.
BAU KLINCHER ART
Bau Klincher Art SRL a fost înființată în 2017 și are sediul social în Baia Mare, Maramureș.
Asociat unic și administrator este Mircea Dolha, fost deputat PNL.
În 2023, firma a avut o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei, un profit de 500,035 lei și 14 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 43.29%.
În 2022, Klincher Art SRL a făcut parte din asocierea de firme care a câștigat licitația pentru renovarea Casei Embiricos în cadrul proiectului „Incubator de afaceri“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
BRENNEKA INSTALL
Compania Brenneka Install specializată în instalaţii pentru construcţii are sediul social în Bacău. În urmă cu câțiva ani a deschis și o subsidiară internaţională în Franţa.
Brenneka Install este o companie care a luat naştere în 2007 şi este controlată de Lucian Vultur şi Mihai Ojog. Cei doi au și calitatea de administratori alături de Adrian-Alexandru Pislariu.
Brenneka Install are în total 123 de angajaţi în România o cifră de afaceri care în 2023 s-a ridicat la 80 de milioane de lei cu un profit de 6.5 milioane lei.
Firma figurează cu două contracte din achiziții publice directe.
PANCOS CONSTRUCT INSTAL
Firma are sediul social în București și desfășoară lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
Asociați și administratori sunt Claudiu Costea și Andrei Panaitescu.
În 2023, firma a avut o cifră de afaceri de 38 milioane lei, 19 angajați și profit de un milion de lei.
Casa Embiricos, Palatul Navigației, Incubatorul de afaceri
Imobilul care va găzdui incubatorul de afaceri este fosta Casă Embiricos, clădirea care pe vremuri făcea legătura între Constanța și New York, va fi transformată complet. Lucrările la monumentul istoric au început recent.
În perioada interbelică, imobilul de pe Nicolae Titulescu era sediul Companiei Maritime Luchis.
Tot aici funcţionau şi birourile companiei M. Embiricos & Cie, companie prin intermediul căreia se realizau voiaje directe Constanţa - New York cu ajutorul a trei ambarcaţiuni - Megali Hellas, King Alexander și Themistocles.
Compania maritimă care făcea legătura cu lumea nouă aparţinea familiei Embiricos, originară din Andros, ramificațiile ei regăsindu-se în trecutul modern al Brăilei.
În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a aparţinut societăţii Creditul Financiar Urban Iaşi, iar spre anii ’50 a deservit Comandamentul Marinei Militare (Palatul Navigaţiei).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit și informații de pe Termene.ro.
Citește și:
O nouă licitație pentru „Incubatorul de afaceri” de la Constanța, amenajat în emblematica clădire Casa Embiricos
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii