Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean demarează proiectul de modernizare a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Delfinul din Constanța

ro

15 Sep, 2021 00:00 1390 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii  de elaborare a documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţie „Dotarea şi modernizarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Delfinul în vederea optimizării ofertei educaţionale şi terapeutic-compensatorii”
  • Valoarea estimată a achiziţiei este de 135.000 lei fără TVA
  • Termenul limită de depunere a ofertelor este  01.10.2021
  • Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa îşi deschide porțile la data de 01.10.1960, conform deciziei nr.1708 – emisă de Comitetul Executiv al Sfatului Popular al oraşului Constanţa prin care se înfiinţează prima unitate şcolară pentru copii cu deficienţe mintale
 

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii  de elaborare a documentaţiei tehnico-economice  faza SF/DALI (inclusiv expertiză tehnică, studii de teren- geotehnic, topografic,  analiză  cost-beneficiu etc.) precum şi întocmirea documentaţiilor complete necesare depunerii, obţinerii şi predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor, pentru obiectivul de investiţie „Dotarea şi modernizarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Delfinul în vederea optimizării ofertei educaţionale şi terapeutic-compensatorii”.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 135.000 lei fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este  01.10.2021, ora 12:00.

Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele la adresa de e-mail licitatii@cjc.ro sau o vor depune, în plic închis, la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, B-dul  Tomis nr. 51, Municipiul Constanţa, cu scrisoare de înaintare conform Formular 1, în care se va preciza obiectul achiziţiei.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa îşi deschide porțile la data de 01.10.1960, conform deciziei nr.1708 – emisă de Comitetul Executiv al Sfatului Popular al oraşului Constanţa prin care se înfiinţează prima unitate şcolară pentru copii cu deficienţe mintale, parte integrantă a învăţământului public, cu sediul în strada Delfinului, nr. 2, în localul fostei Şcoli nr.8 din cartierul Anadalchioi.

În anul 1963, şcoala primeşte un nou spaţiu în apropiere de locația inițială, la următoarea adresă: strada Semănătorului nr.8.

Aproximativ 100 de elevi, profesorii lor și personal administrativ s-au mutat în şcoala cu nouă săli de clasă, încălzire cu lemne, sală de educaţie fizică, un atelier şi un loc de 5000 mp (cu grădini de flori, zarzavat şi un spaţiu de joacă), școală ce ulterior a devenit spaţiu didactic pentru câteva zeci de profesori şi câteva sute de elevi , şcolari şi mai apoi şi preşcolari.

Acum, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă„Delfinul„ își desfășoară activitatea didactică și de recuperare în 21 de săli de clasă, 3 săli pentru preșcolari.

Acestor spaţii destinate învăţământului care asigură integral desfăşurarea procesului didactic li se adaugă spaţiile pentru activităţi specifice: cabinetul de psihodiagnoză, cabinete pentru terapia tulburărilor de limbaj, sala de kinetoterapie, ateliere şcolare pentru preprofesionalizare, biblioteca. O sală de educaţie fizică ,o sală de kinetoterapie,două săli de calculatoare,o sală pentru activitaţile de ludoterapie,o sală pentru stimulare multisenzorială, o sală pentru olărit, o sală pentru activitatea de dezvoltare a autonomiei personale.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Consiliul Județean Constanța demarează licitațiile pentru reabilitarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros

Consiliul Județean demarează proiectul de reabilitare și modernizare a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii