Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor firme aparţinând Grupului Vestas Wind Systems de către IRI Investments SRL

ro

24 Oct, 2019 15:58 667 Marime text

Consiliul Concurenței
a autorizat tranzacția prin care IRI Investments SRL preia unele companii din România aparţinând Grupului Vestas Wind Systems.

IRI Investments SRL este o companie de tip holding, deţinută de Ingka Investments B.V., Olanda, care aparţine Grupului Ingka.

Grupul Ingka operează în România două direcții de business: comercializarea mobilei, articolelor de iluminat şi a celor de uz casnic şi investiţii în sectorul forestier.

Grupului Vestas activează, în principal, în industria energiei eoliene, fiind unul dintre cei mai importanţi producători de turbine eoliene şi servicii conexe, la nivel global.

În România, Grupul Vestas operează în domeniul furnizării de turbine eoliene şi serviciilor conexe, prin intermediul Vestas CEU România SRL.

Cele şapte companii preluate de către IRI Investments SRL activează în domeniul producerii şi comercializării de energie eoliană.

În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii