Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local, Mihai Ochiuleț despre solicitarea de înlocuire din funcție a Viorelei Călin. „Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant“

ro

24 Jun, 2022 17:36 1185 Marime text
Mihai Ochiuleț. Foto: ZIUA de ConstanțaConsilierul local, Mihai Ochiuleț a postat pe Facebook un mesaj prin care transmite ce i-a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac atunci când a solicitat înlocuirea din funcție a secretarului general al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin. 

„În luna mai, împreună cu colegii mei solicitam public primarului Vergil Chițac eliberarea din funcție a secretarului general al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin, precum și organizarea unui nou concurs pentru postul respectiv - ce reprezintă una dintre cele mai importante funcții din structura aparatului administrativ.

Viorela Mirabela Călin a picat examenul susținut pentru postul de secretar general, funcție în care fusese delegată prin dispoziția primarului Vergil Chițac încă din iunie 2021. Concursul, susținut chiar în a treia zi de Crăciun, a fost picat cu brio de doamna Călin. Cu toate acestea, Viorela Mirabela Călin e ținută, cu mare grijă, pe funcție de către domnul primar Chițac.

Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant. Pe lângă faptul că nu combate în niciun fel argumentele expuse în solicitarea făcută de noi, primarul ne spune că „nu aveți atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a doamnei Secretar General“. 

Îi transmitem domnului Chițac că într-o democrație nu este nevoie de „competențe“ sau „atribuții“ speciale pentru a solicita unui primar să demită o persoană despre care s-a dovedit cu acte că este incompatibilă cu funcția în care a fost numită. 
‼️ Această solicitare putea veni din partea oricărui cetățean al acestui oraș. 

‼️ Vergil Chițac ne arată, din nou, că se află pe o traiectorie paralelă cu administrația publică și, mai ales, cu principiile democratice“ - se arată în mesajul postat pe facebook de consilierul local, Mihai Ochiuleț.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii