Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:42 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban recunoaște Stâlpișorii ficși care blochează străzile din Peninsulă sunt instalați în baza Regulamentului de acces suspendat de magistrați!

ro

07 Mar, 2023 00:00 967 Marime text
  • Asociația Civică TACT a solicitat societății Confort Urban precizări cu privire la existența stâlpișorilor ficși care blochează străzi în Zona Peninsulară
 
  • Li s-a transmis că sunt instalați în baza Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, HCL care este în momentul de față suspendat, practic „confirmând că acești stâlpișori ficși nu au în acest moment o bază legală pentru existența lor pe teren"
  • Vă reamintim că cele trei dosare deschide pentru anularea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară au fost toate conexate în dosarul 807/118/2021
  • În prezent există un singur dosar/proces de anulare în care se judecă atât cererea persoanelor fizice, cât și cererea persoanelor juridice de anulare a Regulamentului de acces în zona Peninsulară
 
 
 
Asociația Civică TACT a solicitat societății Confort Urban precizări cu privire la existența stâlpișorilor ficși care blochează străzi în Zona Peninsulară.
 
Li s-a transmis că sunt instalați în baza Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, HCL care este în momentul de față suspendat, practic „confirmând că acești stâlpișori ficși nu au în acest moment o bază legală pentru existența lor pe teren".
 
Reprezentanții Asociației TACT au făcut public răspunsul Confort Urban,Serviciul Sistematizare și Siguranță Rutieră, pe care îl redăm mai jos:
 
„Referitor la adresa dumneavoastră, vă aducem la cunostinta faptul că în intersecțiile următoare: Str. Revoluției din 22 Decembrie 1989 și Bd. Regina Elisabeta; Str. Grigore Tocilescu și Bd. Regina Elisabeta; Str. Constantin Brâncoveanu și Bd. Elisabeta; Str. Sulmona și Bd. Tomis; Str. Căpitan Vasile Țurcanu și Bd.Tomis; Str. Aristide Karatzali și Bd. Tomis; Str. Vasile Alecsandri și Bd. Tomis; Str. Petru Rareș și Bd. Tomis; Str. Doinei și Bd. Tomis; Str. Vasile Alecsandri și Str. Ecaterina Varga, au fost montați stâlpi ficși conform avizului nr. 478032/ 14.10.2021 eliberat de către Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Constanța și emis ca urmare a Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, care prevedea închiderea traficului rutier în această zonă,   continuându-se încadrarea în arhitectura zonei, întrucât existau deja stâlpi protecție pietonală din fontă în mare parte din Zona Peninsulară", se arată în răspunsul celor de la Confort Urban.
 
Vă reamintim că cele trei dosare deschide pentru anularea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară au fost toate conexate în dosarul 807/118/2021.

În prezent există un singur dosar/proces de anulare în care se judecă atât cererea persoanelor fizice, cât și cererea persoanelor juridice de anulare a Regulamentului de acces în zona Peninsulară.
 
Luna trecută, locuitorii din zona Peninsulară au adresat și Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare.

 
IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.
 
„În plângere am atacat inclusiv faptul că stâlpișorii care închid peninsula sunt neconformi (nefiind reflectorizanți și nerespectând normativele în vigoare), faptul că acești stâlpișori îngreunează intervențiile de urgență și că sunt instalați în baza unui Regulament de acces acum anulat”, susțin petiționarii.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsulă reclamați la IGPR


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii