Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concertul de Anul Nou de la Viena, de pe 1 ianuarie 2024, sub bagheta dirijorului Christian Thielemann

ro

28 Dec, 2023 18:19 1374 Marime text
Sursa foto: Wikipedia


 
  • Frenezia valsurilor şi a polcilor familiei Strauss şi a contemporanilor săi ne va bucura în prima zi a lui 2024, sub bagheta dirijorului Christian Thielemann. Cel mai mediatizat concert de muzică clasică al tuturor timpurilor este în direct la Televiziunea Română, de la ora 12.15.

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va fi din nou în direct, din impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein. Frenezia valsurilor şi polcilor familiei Strauss şi a contemporanilor săi va putea fi simţită în prima zi a lui 2024, sub bagheta lui Christian Thielemann. Dirijorul german, director general al Staatsoper Unter den Linden Berlin, dirijor principal al Staatskapelle Dresden şi unul dintre invitaţii Festivalului Internaţional George Enescu în 2015, se va afla pentru a doua oară la pupitrul filarmonicii vieneze pentru tradiţionalul concert de început de an, după ediţia din 2019. Şeful de orchestră în vârstă de 64 de ani va conduce un program cu lucrări de Johann, Eduard, Josef şi Johann Strauss senior, dar şi creaţii compuse de alţi vienezi îndrăgostiţi de vals: Karl Komzak, Joseph Hellmesberger, Carl Michael Ziehrer Wiener şi Hans Christian Lumbye, precizează TVR1, printr-un comunicat.

Iar pentru că lumea muzicală va aniversa 200 de ani de la naşterea lui Anton Bruckner în 2024, Christian Thielemann va aduce în premieră absolută în programul Concertului de Anul Nou un cadril din creaţia marelui simfonist austriac.
 

„Mult aşteptatele momente dansante ale Baletului de Stat vienez se vor desfăşura în decorul fascinant de la Kaiservilla Bad Ischl, viitoarea Capitală Culturală Europeană Bad Ischl Salzkammergut, dar şi la castelul renascentist Rosenburg, în coregrafia italianului Davide Bombana şi în costumele create de designerul austriac Susane Bisovsky”, arată comunicatul.


Regizorul Michael Beyer este cel care va coordona imaginea spectacolui filmat cu 17 camere şi televizat în aproape 100 de ţări din întreaga lume, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori. În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR şi anul acesta de Cătălin Sava, muzicolog şi jurnalist.

Concertul de Anul Nou de la Viena va putea fi văzut şi la TVR Cultural pe 1 ianuarie, de la ora 19.00.

Citește și
Parohia Buna Vestire Constanța prezintă, în Ajun, concertul extraordinar de colinde „Din străbuni noi colindăm“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii