Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:49 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicare defectuoasă între şefii de instituţii Primarul din Peştera a cerut combustibil pentru şcoli, iar Nicuşor Constantinescu i-a dat rechizite electorale!

ro

29 Oct, 2012 01:00 2951 Marime text
Pestera_-_Valentin_Vrabie_1.jpgCând ceri mere şi ţi se dau pere, şi acelea electorale, te întrebi firesc despre ce este vorba. S-a întâmplat la Peştera, unde primarul Valentin Vrabie a solicitat Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) fonduri pentru a procura combustibilul necesar încălzirii şcolilor şi a primit în schimb rechizite cu mesaj electoral.

Primarul declară ferm că astfel de practici ar trebui să dispară, iar judeţul să înceapă să facă politica autorităţilor locale şi nu pe cea a interesului personal. „Am făcut solicitare către Consiliul Judeţean Constanţa pentru a ne aloca 50 de mii de lei, bani necesari pentru asigurarea combustibilului în şcoli. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şedinţa de Consiliu Judeţean, însă, ca de obicei, nu ni s-a aprobat niciun leu. Şi de data aceasta preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a uitat să ne dea banii. Nu ştiu cum se face că de astfel de solicitări serioase uită, dar nu uită niciodată când vine vorba de derularea unor campanii electorale mincinoase susţinute din banii publici", a declarat Valentin Vrabie. Dacă joi la şedinţa de Consiliu Judeţean şeful autorităţii locale a aflat că nu va primi bani pentru combustibil, vineri, la o zi distanţă, Consiliul Judeţean a săpat mai adânc în rană aducând la Peştera rechizite... electorale şi nicidecum banii pentru încălzirea şcolilor. Vrabie a precizat că acţiunea celor de la CJC cu împărţirea de rechizite în judeţ este şi inutilă şi tardivă. „Nu avem nevoie de gentuţe pe post de ghiozdane, de trei caiete şi de un pix însoţite de pliante electorale în care apare numele şi prenumele preşedintelui CJC. Campania cu rechizitele, ca şi cele cu dulciurile pentru Pomul de Crăciun şi pentru Paşti, reprezintă acţiuni incorecte coordonate de preşedintele Consiliului Judeţean, care de ani buni îşi face campanie electorală pe bani publici. La Peştera nu avem nevoie de o foaie şi de un pix şi nicidecum de pliantele electorale cu numele şi prenumele unor oameni, ci avem nevoie de bani pentru combustibil", a subliniat gospodarul-şef.

Pentru CJC, Crăciunul este în februarie, iar şcoala începe la sfârşitul lui octombrie

Valentin Vrabie acuză că şi de această dată preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a demonstrat că face doar ce vrea el. „Dacă a făcut să fie Crăciunul în februarie şi a adus copiilor dulciurile la aproape două luni după sărbătoarea Naşterii Domnului, acum preşedintele CJC uită că şcoala a început pe 15 septembrie şi aduce copiilor rechizite, fără să ţină cont de faptul că elevii şi-au luat din timp de toate", remarcă primarul. Vrabie a acuzat dezinteresul şi modul CJC de a acţiona, descriind situaţia pe care a trăit-o ieri, la momentul împărţirii rechizitelor, cu următoarele cuvinte: „Una vrem noi, alta face preşedintele Consiliului Judeţean. Noi spunem că ne este frig, iar Consiliul Judeţean ne dă îngheţată". Pentru că una solicită comunitatea din Peştera şi alta i se oferă, primarul a ţinut să-i transmită lui Nicuşor Constantinescu următoarele: „Noi nu avem nevoie de bombonici, avem nevoie de lucruri serioase. Uitaţi-ne şi de la alocări, dar uitaţi-ne şi de la această bătaie de joc, de la această campanie electorală mincinoasă susţinută din bani publici!".

Pestera_-_Valentin_Vrabie_2.jpg

„CJC nu ne-a alocat niciodată fonduri!"

Primarul a amintit în acest context că preşedintele CJC nu a prins niciodată comuna Peştera în alocările de buget, deşi banii bugetului judeţean ar trebui să fie împărţiţi tuturor autorităţilor locale din judeţ, afirmă Vrabie. O anchetă publicată în suplimentul Ziua Satelor scotea, la iveală că, în 2011, alături de Primăria Peştera, primăriile din Ovidiu, Murfatlar, Rasova, Poarta Albă, Nicolae Bălcescu, Limanu şi Costineşti se aflau printre autorităţile locale care nu au primit mai nimic de la CJC din procentul de 20% din cota de 22% din impozitul pe venit. Alocările se fac de ani buni către primăriile cu primari PSD, cu şefi de autoritate locală care au aceeaşi culoare politică ca cea a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Mai nou, prioritate au primăriile USL, cu primari PSD şi PNL. Un exemplu în acest sens îl oferă şi şedinţa de Consiliu Judeţean de joi, în care, cu excepţia Primăriei Dobromir, toate celelalte administraţii locale care au primit bani de la CJC sunt USL, după cum urmează: Hârşova (140.000 de lei), Lipniţa (600.000 de lei), Pecineaga (225.698 de lei). Pentru proiectele de infrastructură au primit bani următoarele primării USL: Agigea (100.000 de lei), Albeşti (50.000 de lei), Amzacea (210.026 lei), Băneasa (100.000 de lei), Comana (200.000 de lei), Corbu (50.000 de lei), Crucea (500.000 de lei), Cumpăna (300.000 de lei), Gârliciu (80.000 de lei), Grădina (200.000 de lei), Hârşova (200.000 de lei), Istria (50.000 de lei), Lumina (150.000 de lei), Mihai Viteazu (50.000 de lei), Mircea Vodă (100.000 de lei), Năvodari (250.000 de lei), Negru Vodă (200.000 de lei), Pecineaga (100.000 de lei), Siliştea (300.000 de lei), Tuzla (100.000 de lei).

Am încercat să luăm legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru a ne explica de ce a introdus pliante cu mesaj electoral în pachetele cu rechizite şi să ne spună dacă ştia că este interzisă campania electorală în şcoli. Tot de la preşedintele CJC am fi vrut să aflăm de ce nu a alocat fonduri pentru combustibilul necesar încălzirii şcolilor din comuna Peştera. În acest sens, i-am trimis preşedintelui CJC şi un mesaj text pe telefonul mobil, însă nu am primit răspuns. Dacă preşedintele va avea în zilele următoare un răspuns la întrebările adresate, i-l vom face public.

De asemenea, am încercat să luăm legătura telefonic şi cu noul purtător de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă, însă aceasta nu a răspuns apelurilor noastre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zek 29 Oct, 2012 17:39 FELICITARI,DOMNULE VRABIE, ESTI SINGURUL DIN JUDET CARE A AVUT CURAJUL SA-I SUFLE IN BORS ACESTUI INDIVID, COCOTAT IN FOTOLIU DE PRESEDINTE AL CJC.