Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu în Constanța. Când începe și ce fenomene sunt așteptate

ro

14 Jun, 2020 10:36 3435 Marime text
Avertizarea este valabilă până la noapte
 
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu scurt timp, un cod portocaliu valabil pentru mai multe zone ale țării, inclusiv Constanța.
 
Fenomene vizate, potrivit meteorologilor: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.
 
Amintim, Constanța se afla deja sub cod galben de instabilitate atmosferică. Potrivit noii avertizări emise de ANM, începând de astăzi, de la ora 13.00, și până în această noapte, la ora 03.00, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice.
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa foto: ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii