Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR va cumpăra echipament pentru verificarea calităţii lucrărilor. E jale pe drumuri!

ro

13 Apr, 2019 00:00 1286 Marime text
În Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 276 din data de 11 aprilie, a fost publicată hotărârea pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Achiziţia echipamentelor pentru verificarea calităţii lucrărilor de construcţie, reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în vederea asigurării viabilităţii şi siguranţei traficului”.
 
Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA şi Ministerul Transporturilor vor folosi acest echipament. Potrivit documentaţiei, numai 50% din reţeaua naţională este considerată a fi de calitate bună, 30% de calitate medie, 20% de calitate slabă, iar peste 60% din reţeaua de drumuri naţională are perioada de viaţă expirată, din cauza lipsei fondurilor adecvate pentru întreţinerea şi nerespectării regulilor privind greutatea pe osie.
 
Principala cauză a accidentelor din România este viteza neadaptată la condiţiile de drum, printre condiţii numărându-se inclusiv starea precară a suprafeţei de rulare. Proiectul vizează implementarea de măsuri destinate protecţiei mediului, de îmbunătăţire a siguranţei traficului şi securităţii transporturilor solicitate expres de reglementările naţionale şi europene.
 
Obiectivul principal este monitorizarea şi luarea unor decizii rapide de intervenţie, atunci când este cazul, în scopul prevenţiei şi reducerii numărului de accidente rutiere prin reducerea procentuală majoră a influenţei factorului drum. Este necesară introducerea unui sistem de identificare şi prioritizare a lucrărilor de întreţinere în baza unor parametri caracteristici determinaţi în baza unor măsurători nedistructive de mare randament, sistem calibrat corespunzător pe întreaga reţea naţională de drumuri.
 
Activitatea principală ce va fi îndeplinită de către prestatori este furnizarea unui număr de 25 de echipamente pentru investigarea infrastructurii rutiere şi software-uri, inclusiv software-uri de management integrat, care prelucrează datele furnizate de echipamente, precum şi instruirea privind utilizarea acestora. Valoarea totală a proiectului este de 36.780.000 de lei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii