Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:24 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cluburi și baruri din județul Tulcea, controlate de pompieri. Au fost aplicate mai multe amenzi

ro

21 Nov, 2022 14:46 643 Marime text
Pompieri în misiune. Foto: Facebook/IGSUInspectorii de prevenire tulceni au desfășurat în acest weekend verificări inopinate la operatori economici.

Potrivit ISU Delta Tulcea, misiunile pompierilor au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

În județul Tulcea, mai multe echipe de control aparținând Compartimentului Inspecției de Prevenire, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, au efectuat controale inopinate în locații în care cetățenii aleg să își petreacă timpul liber, mai exact cluburi și baruri în urma cărora au aplicat avertismente și amenzi pentru mai multe nereguli constatate. 

„Astfel, în cursul nopților de vineri și sâmbătă a weekend-ului ce tocmai a trecut, au fost controlate 8 locații ce au ca obiect de activitate bar - alimentație publică. În urma controalelor au fost aplicate 16 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 14.000 de lei. Principalele nereguli ce au fost constatate de către inspectorii de prevenire au fost instalații electrice cu defecțiuni ori improvizații.
În ceea ce privesc locațiile ce au ca obiect de activitate club, inspectorii de prevenire au controlat 6 cluburi și au aplicat un număr de 10 avertismente și 5 amenzi  în valoare totală 11.500 de lei. Principalele deficiențe constatate au fost lipsa iluminatului de securitate împotriva panicii, lipsa marcajelor pentru locurile de fumat, nerespectarea prevederilor legale privind fumatul, lipsa autorizației de securitate la incendiu precum și lipsa panoului de înștiințare potrivit căruia spațiul funcționează fără autorizație de securitate la incendiu“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii