Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC-ul lui Constantinescu face şcoală de vară în hotelul lui... Constantinescu

ro

25 Sep, 2012 01:00 3909 Marime text

scoaladevara-hotelFlora2.jpgUn comunicat de presă ne anunţă că pe 27 septembrie, Hotelul Flora va găzdui o şcoală de vară plătită din bani europeni, organizată de Consiliul Judeţean Constanţa.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării face parte din Proiectul „Itinerarii şi evenimente inedite în Dobrogea", Cod SMIS 26513, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5: „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.3 - „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică". Aşadar, bani european, aşa cum zicea. Toate bune şi frumoase, proiectul lăudabil, însă un aspect a fost... să spunem neglijat. CJC-ul organizator, Uniunea Europeană finanţator, hotelul Flora beneficiar al banilor. În plus, avem o constantă în această poveste: Nicuşor Daniel Constantinescu. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este şi asociat al SC Xenoti SRL, societate care deţine hotelul Flora din staţiunea Mamaia. Partenerii lui Constantinescu în această afacere sunt primarul Radu Ştefan Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky, iar administrator al unităţii de cazare este Marius Puşcaşi, inculpat, alături de Mazăre şi Constantinescu, în dosarul retrocedărilor.

scoaladevara-hotelFlora.jpgRaluca Coman, manager de proiect, a declarat că habar nu avea al cui este hotelul (nu că Nicuşor ar fi şeful dânsei, adresa de mail a Ralucăi Coman terminându-se în @cjc.ro). ba chiar, managerul de proiect a dezvăluit că de organizarea propriu-zisă s-a ocupat o firmă, câştigătoare a licitaţiei: Fresh Promotion SRL Bucureşti. Administratorul societăţii, Mihai Costea, a fost foarte... uimit atunci când a auzit al cui este hotelul. N-a înţeles care este treaba, iar când a auzit de vreun conflict de interese brusc a pierdut semnalul: „Alo, alo, nu vă mai aud!". Aşa s-a întrerupt convorbirea telefonică. Dar nu şi întrebarea noastră: Oare Uniunea Europeană o fi tare încântată că banii primiţi de Consiliul Judeţean pentru acest proiect ajung la hotelul lui Nicuşor Constantinescu?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii